sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Joulukuun alun kuulumiset

Joulukuu on hyvästi puolessa välissä ja tässä on tullut marrasputken jälkeen hengähdystauko blogikirjoittelussa. Myös juoksemisessa oli jalkoja palauttava tauko joulukuun ensimmäisen viikon verran ja tällä viikolla oon taas nastakengille antanut kevyttä kyytiä. Joulukuun muutenkin otan viime vuotiseen tapaan kevyemmin. Tarkoitus on ollut hiihdellä enemmän ja juosta kevyemmin, mutta yhden reippaamman lenkin kuitenkin sitten juoksin, kun tuntui niin hyvältä.
Luonnon lumilla :)
Alku kuusta pääsi ihan luonnon lumille luisteluhiihtoa heilumaan, kunnes ne lumet suli jäätiköiksi. Onneksi lähistöllä kuitenkin on varastolumen latuja. 
Harmillinen joka vuotinen riesa molemmissa paikoissa kuitenkin ovat laduilla kävelijät ja koirien ulkoiluttajat. Mä en vaan voi käsittää näitä! Eikä nämä kävelijät ilmeisesti myöskään käsitä, miksi isot kengän jäljet ja koiran jätökset ovat haitaksi keskellä latua. Ei niitä pururatoja hiihtokaudella kävelijöille aurata. Ihan ladun reunassa on fiksua kävellä, kun oikaisee esimerkiksi jollekin polulle, laavulle tai toiselle tienpätkälle. Muuten kävelylenkit hiihtokaudella kävelisin ihan suosista kävelyteillä ja muilla hiekoitetuilla reiteillä. Onhan tätä vaikea ymmärtää jos ei itse hiihdä, on "aina" lenkkeillyt purtsilla, koira pelkää autoja tms. Omalle kohdalle ladulla kävelijät ovat olleet ajattelemattomuuden sijaan jääräpäisiä ja loukkaantuneet kun olen ladulla kävelemisestä ystävällisesti maininnut. Voi huoh, mutta jätetään tämä aihe tähän.
Aurinkokin on välillä pilkistänyt.
Lapsilla on ollut viimeiset kokeet koulussa ja nyt on ihanaa kun seuraavat kolme viikkoa voi myös kouluntyön osalta ottaa taukoa. Itsellä ei lomaa joulunaikaan ole, mutta kyllä se lomalta tuntuu, kun lapsilla ei ole läksyjä, ei jokapäiväisiä aikatauluja ja saa nukkua vapaapäivien aamuina halutessaan pitkään. Tulee tarpeeseen tämä lasten joululoma.
Tyttöjen kanssa hiihtämässä.
Suunnitelmissa on siis hiihdellä, viritellä kroppaa tulevaan kovaan juoksuvuoteen levolla ja lenkeillä, syödä kaikkea hyvää, nauttia joulun tunnelmasta läheisten kanssa, lukea ja katsoa rästissä odottavia ohjelmia ja tietysti piipahtaa aina välillä töissä. 
Tiet ovat paikka paikoin ihan peilijäällä.
Leppoisia jouluvalmisteluja kaikille ja pysykäähän pystyssä!

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti