torstai 8. heinäkuuta 2021

Tuntureilla

 Terveiset Ylläksen maisemista 👋
Eilen keskiviikkona ajeltiin Äkäslompolon majapaikkaamme ja iltalenkkinä kävin mieheni kanssa poluilla pitkän ajomatkan kangistamia jalkoja vetreyttämässä. Halusin näyttää Pirunkurun.
Pirunkurun nousussa.
Pirunkurun kivirakka noususta on muistoja. Koen sellaista viha-rakkautta tätä paikkaa kohtaan, riippuen millaisessa tilanteessa sitä lähestyy. Eilen se oli kaunis. Hyttyset ja muut ötökät hävisivät viileän tuulen puhaltaessa kurua pitkin. Ehti kuvata ja fiilistellä niitä upeita maisemia. Jaksoi helposti puskea ylös asti.

Reittimerkkejä bongattu.

Kesänki tunturilta alaspäin
Tänään koko perheenä retkeiltiin Kukastunturille. Täältäkin on muistoja ja tämäkin reissu painui mieleen, kun aika haipakkaa tultiin alas saderintaman ajamina. Kotamajalla syötiin eväät ja nautittiin hillomunkit sen aikaa kun ukkoskuuro ylitti paikan. Selvisimme kastumatta.
Kukastunturilla.
On ihanaa olla taas näissä maisemissa.

On hienoa huomenna startata NUTS Ylläs Pallas polkujuoksukisan perusmatkalle, 160km. Tämä on UTTF:n toinen matka, ensimmäinen oli NUTS Karhunkierros 6 viikkoa sitten.

Mielestäni oon palautunut tilanteeseen nähden ihan hyvin. Juossut olen maltillisesti, mutta ei mitään kovin pitkiä lenkkejä ole tullut tehtyä. Paljon on tullut pyöräiltyä, vähän kevyttä lihaskuntoa ja sopivasti kehonhuoltoa. Lyhythän tämä väli on, joten hiukan yhtäkkiä ollaan taas tilanteessa, että energiavarastot pitäisi olla täynnä ja pääkoppa kasassa.

Eniten mietityttää miten kroppa kestää lämpöisen kelin. Huomiselle on luvattu reipasta pariakymppiä, yöksi 12 astetta, mutta lauantai päivälle lähemmäs 25 astetta. Nestettä ja suolaa on upottava ja tietysti tasaisesti energiaa. Hiukan on muutosta eväissä verrattuna Rukan reissuun johtuen juuri lämpötilasta.
 Juoksuliivi on pakattu, huoltopussit täytetty, vaatteet valittu, juotu ja syöty. Vielä venyttelyjä ja hyvät yöunet. Aamulla runsas aamupala, kisabussiin nousu klo.9.20 ja lähtö Hetasta klo.12.20. Tavoitteena on päästä maaliin Äkäslompolossa ja saada muistomitali kaulaan. Tämä toivottavasti tapahtuu lauantaina iltapäivällä.

Ja johan toki jännittää. Kova urakka taas edessä.

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti