keskiviikko 21. joulukuuta 2022

Kiitos osallistujille

 Oon tänä vuonna ohjannut kolmea juoksuryhmää, joista yksi oli aloitteleville ja kaksi polkujuoksusta kiinnostuneille. Lisäksi oon vetänyt lihaskunto "jumppaa" koulun liikuntasalissa ja yhtenä elokuisena iltana tutustutin kiinnostuneita pyöräsuunnistuksen maailmaan. Oon päässyt myös suunnittelemaan 12 vuotiaille tulevaisuuden jalkapallotähdille juoksuohjelmaa. Muutaman lihaskunto-ohjelman kokosin yksittäisille henkilöille ja tietysti oon "koutsannut" omia lapsiani.

Mielenkiintoinen ja omalla tavallaan haastava ohjausvuosi taas oli. Pääsin uusiin juttuihin mukaan ja silti oli sitä tuttua ja turvallistakin.

Kuntoportaisiin pääsee läpi vuoden, mutta talvella varovaisuutta liukkauden vuoksi.
Viime viikolla pidettiin pikkujoulut kireähkössä ja lumipöperöisessä pakkasessa Seinäjoen Jouppilanvuoren kuntoportaissa. Lupasin hikeä ja hymyä ja sitä saatiin. Porukalla tulee tehtyä reippaasti ja treeni loppuun asti.

Kiitos jokaiselle ryhmiin ja yksilötreeneihin osallistuneille 😍
On ollut ilo tutustua teihin ja päästä palan matkaa mukaan teidän liikunnallisiin ja terveyttä ja toimintakykyä ylläpitävään tekemiseen mukaan.
Muista kovan treenin päälle aina hyvät palauttelut ja venyttelyt.

Treenin päälle glögiä.
Ensi vuonna liikkuminen ja liikuttaminen jatkuvat. Lihaskuntotreeneissä kylän koululla porukka on käynyt tosi pieneksi. Vaikka kylä vain kasvaa, ei yhteisöllinen treenaaminen, "jumppa" enää niin innosta. Kylän Sporttiporukan treeneissä yritän jokaiselle kerralle tehdä erilaisen kokonaisuuden. Tuttuja liikkeitä, mutta erilaisella rytmityksellä tai uusia liikkeitä, mutta tutulla rytmillä. Toiveisiin pyrin tarttumaan aina ja toteuttamaan ne parhaalla mahdollisella tavalla. Tykättyjä juttuja, joista oon saanut toiveita tai hyvää palautetta ovat kuminauhajumppa, korttipakka- ja porrastreenit. Koulun salissa muuten pystyy hyvin tekemään porrastreenin - tule joskus mukaan!
Suunnitelmia keväälle tehdään jo nyt.
Ohjaaminen on mukavaa. Luonteeltani kuitenkin oon sellainen, että aina ennen jokaista ohjausta joudun keskittymään melko paljon ja käyn suunnittelemani ohjausrungon tarkasti paperilla tai mielessäni läpi. Useimmiten laitan asiat paperille ylös, vaikka homma olisi kovinkin tuttua. Lämmittelyjen jälkeen yleensä vasta rentoudun ja luotan itseeni. Ja ohjauksen jälkeen on aina hyvä fiilis ja joskus niin siisti hiki ja lihastärinä päällä, jos olen tehnyt porukan mukana. On meinaan hyvä toisinaan tehdä hyvällä sykkeellä ohjelma läpi yhdessä osallistujien kanssa, niin tietää onko treeni yhtään sinne päin kuin oli ajatellut.
Tänään on vuoden pimein päivä.

Tänään on talvipäivänseisaus. Tänään päivä on vuoden lyhin. Ulkona sataa tihkuttaa vettä. Toivottavasti saamamme lumipeite kuitenkin säilyy. Huomenna käännytään takaisin kohti valoa, mun rakastamaani kevättä. 

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti