sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Tapanin päivä jumppaa Liikuntakeskus pulssissa :)

Vuosi on hyvä aloittaa perinteisesti käymällä tutustumassa uusiin ryhmäliikuntatunteihin Liikuntakeskus Pulssissa Seinäjoella.

Tapaniin päättyy Joulun ajan juhliminen ja on aika palata ruotuun, sekä ruokavalion, että liikunnan osalta. Liikuntakeskus Pulssi tarjoaa Tapaninpäivänä mahdollisuuden tutustua ilmaiseksi ryhmäliikuntatunteihin, sekä kuntosaliin. Jumppia on tarjolla laidasta laitaan kaiken kuntoisille. Itse valitsin tutustumiskohteiksi tällä kertaa Kaisun jättipallojumpan ja Anun Bodyattackiin.

Jättipallojumppa on tuttua jo 2000-luvun alkupuolelta, Sehän oli silloin jonkin aikaa muoti-ilmiö. Itse tutustuin lajin vasta nyt ja koukutuin kerrasta. Kaisu Pajunen ohjaajana on energinen ja innostava ja osaa tehdä tunneista sopivan, muttei liian haastavia.

                                            Palloa on siinä monenlaista :) Eikun valitsemaan....

Jättipallojumppa ei niinkään nostanut sykettä vaan toimi enemmänkin lihaskuntoharjoitteluna ja koordinaatiokyky oli monessa kohtaa koetuksella. Varmasti harjoitti myös tasapainoa. Tämän kerran tunti kesti vain 30min ja keskittyi lihaskuntoon. Uskon kuitenkin, että Kaisun ohjaamilla tunneilla saa koko kropan treenin tehokkaasti. Itse ainakin aion jatkossakin käydä Kaisun tunneilla.

Pulssin tarjontaan pääset tutustumaan tästä


Itselleni valitsin suurempikokoisen pallon, jonka halkaisija oli 75cm. Mitä pienempi pallo, sen enemmän jalat tekevät töitä :) Juotava tuli puolituntisen aikana tarpeeseen.


Bodyattack tunnilla olen ollut aiemminkin ja täytyy nyt sanoa, että näistä kahdesta tunnista ihastuin jättipallojumppaan. Bodyattackissa syke oli korkealla koko ajan, tunti sisälsi paljon juoksua ja hyppyjä. Tämä tunti vaatii siis jo aika kovan kunnon. Puolituntisen aikanakin ehti jo miettiä monene kertaan "koska tää loppuu :D" Tunnin päätteeksi ohjaaja otti vielä extra biisin ja sekin vedettiin täysillä. Tunti keskittyi siis sykkeen nostoon, välissä tehtiin pieniä lihaskunto-osuuksia. Tämä tunti voisi toimia esimerkiksi juoksuharjoittelun osana, ainakin jos olet laiska tekemään intervalleja. Sykemittari jäi tällä kertaa kotiin, joten en pysty nyt antamaan lukemia miten korkealla sykkeeni oli. Varmasti korkealla Joulun jälkeen ;)


Tutustumisjumpat eri saleilla ovat kivoja ja näin vuoden alussa salit houkuttelevat uusia asiakkaita. Pulssissa hinnoittelu on selkeää ja itse suosin jäsenyyden sijaan 10 kerran korttia, joka on voimassa niin kauan, että kerrat on käytetty. Kuukausimaksutkin tuntuvat kohtuullisilta, mutta ajan puutteen vuoksi olen vielä toistaiseksi päätynyt 10 korttiin.


                                           Kiitos kovasti Pulssin väelle mukavasta päivästä :)

                                                                         Marjut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti