lauantai 9. huhtikuuta 2016

Hyvä paha sokeri :D Voitko olla ilman....

Eilisiltainen herkuttelu näkyy kasvoissani ja tuntuu turvotuksena sormissani. Olo ei ole mitenkään virkeä, vaan pikemminkin krapulainen. Miksi siis teen itselleni tälläistä? Aiheutan tukalaa oloa syömällä vääränlaista ravintoa. Nyt tämä riittää ja muutosta on luvassa. Muutokseen tarvitsen teidän ihanien lukijoidemme tukea :)

Turvottaako, onko olo tukala ja housut kireät? Voisitko ajatella olevasi ilman lisättyä sokeria ja valkoista jauhoa kolmen viikon ajan ja katsoa miten se vaikuttaa oloosi? Itse aion kokeilla tällaista muutosta ruokavaliossani. Haaste alkaa tänään 9.4. ja päättyy Vappuaattona 30.4. Vappupäivänä voit nauttia munkin ja simaa ja katsoa parantaako vai huonontaako se oloasi. Itse tiedän vastauksen jo valmiiksi.

Huonoksi ruokavalioksi sanotaan ruokavaliota, joka sisältää runsaasti kovaa rasvaa, valkoista jauhoa ja sokeria. Tämän tyyppisellä ruokavaliolla on todettu olevan yhteys ylipainoon ja useisiin elintapasairauksiin. Osa henkilöistä, jotka ovat luopuneet valkoisesta jauhosta ja lisätystä sokerista ovat kertoneet nyös ihonsa kirkastuneen, yeisen olemuksen ja virkeystasonsa kohentuneen ja muutaman kilon lähteneen kuin itsestään. Miksipä ei siis kokeiltaisi? Haittaa tästä ei ainakaan ole :)
Maustamaton jogurtti marjojen kera on loistava aamu- väli- tai iltapala. Mieluiten käytän itse hapattamaani Fitlinen jogurttia.

Luovu siis tästä päivästä alkaen lisätystä sokerista (ei siis enää sokeria kahviin eikä teehenkään) ja kaikesta missä tiedät olevan runsaasti sokeria näitä ovat: karkit, limsat, mehut, pullat, maustetut jogurtit jne.
Valkoista jauhoa on muun muassa pullassa, vaaleassa leivässä (joissakin ruisleivissäkin on, joten lue pakkausselosteet huolella) makaronissa, pizzassa jne.
Ole tarkkana kun ostat proteiinipatukoita, osa niistä kuuluu karkkihyllyyn sisältämänsä sokerin takia. Kaksi ylimmäistä voit tipauttaa ostoskoriisi huoletta :)

Metrainingin facebook sivuilla tullaan julkaisemaan haasteen aikana reseptejä, jotka ovat herkullisia, korvaavat makeanhimoa ja tasapainottavat elimistöäsi. Älä huoli miksikään viherpiipertäjäksi ei tarvitse ruveta, kunhan tehdään hyvää itsellemme :)

Tervetuloa mukaan!

                                                                      Marjut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti