lauantai 27. elokuuta 2016

Inov-8 Trail Running polkujuoksutapahtuma Seinäjoella

Tänään koitti se päivä kun kalenterissa luki polkujuoksukisat Seinäjoella :D Vaikka poluilla ja metsissä tulee juostua osa lenkeistä ja tietysti suunnistaessa, oli tämä mulle vasta toinen virallinen polkujuoksukisa. Viime vuonna kävin itseäni testaamassa Pässilänvuorella Jurvassa. Vajaan vuoden takaisia fiiliksiä pääset lukemaan tästä.
Inov8
Kuva maastosta napattu järjestäjien sivuilta.
Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran ja järjestäjien tavoitteena on tehdä tästä perinne ja siinä tapauksessa ehdottomasti olen mukana. Eli kyllä tykkäsin!
Heti aamusta Rauli-myrsky ilmoitteli tulostaan heiluttelemalla puuskillaan. Aurinko silti paistoi ihanasti ja auton lämpömittari näytti +16 astetta. Siinä ja siinä laittaako lyhythihainen paita, mutta päädyin kuitenkin pitkään. Kisakeskuksessa tuli bongattua hurja määrä tuttuja :) Aivan mahtavaa kuinka moni oli ottanut tapahtuman kisakalenteriinsa! Odottava ja innostava fiilis oli tarttuvaa.
Ihania energisiä juoksuryhmäläisiäni ja minä.
Matkoina oli joko 10km tai 21km. Oli kuntosarjaa ajalla ja ilman sekä kilpasarjaa naisille ja miehille. Itse ilmoittauduin 21 kilometrin kilpasarjaan, vaikka en kyllä yhtään etukäteen tiennyt oliko se nyt oikeasti se mun sarja.
Alkuun oli luvassa puoli kilometriä nousua ja sitten vaihdellen sorapohjaista kuntorataa ja polkuja metsän puolella. Oletin alun olevan ruuhkaista, mutta aivan hyvin pääsi heti omaan vauhtiin menemään. Avokallioita ylös ja alas, märkiä soita ja ojia, pitkospuita sekä havunneuloilla peiteltyjä metsäpolkuja ja kiviä sekä puiden juuria. Eron tasaiseen juoksuun huomaa heti, kun hengästyy nopeasti ja sykkeet nousee normaalia korkeammalle. Itselle kolme ensimmäistä kilometriä tuntui tukkoiselta, mutta kyllä se lähti siitä sitten rullaamaan.

Vajaa neljä kilometriä meni molemmat reitit samaa juntua ja sitten pitempi erkani oikealle ja kympin juoksijat vasemmalle. Porukka harveni, mutta onneksi seuraakin jäi. Näköetäisyydellä meni kaksi naisjuoksijaa ja takana näin yhden lisää. Mentiin aika samaa vauhtia. Yhdessä alamäessä pääsin toisen edellä menevän ohi ja toisen kuittasin tien ylitys kohdalla kun hän erehtyi reitistä muutaman metrin verran.
Rupulivuorelle noustessa Tapio huikkasi että oon naisista toisena ja kärkeen kolme minuuttia. Huh mitä vauhtia joku pinkoo! Omat kilometrit taittuivat suurinpiirtein 5:30-5:45 tahtiin. Meno tuntui aivan kelvolliselta, joten sillä jatkettiin. 
Inov8
Kuva maastosta napattu järjestäjien sivuilta.
Ahonkylässä alkoi pitempi kuntorata pätkä. Hyvä rytmi poluilla hajos hiukan tässä. Vauhtia toki sai nostettua ja rennompaa juoksua aikaan, mutta polulla keskittyminen jotenkin pysyi paremmin koossa. Tässä vaiheessa edelleen toisena. 
Tosissaan mennään :) Kuva järjestäjien sivuilta. 
Miehiä loikki kantaan ja ohitse. Peesaamaan en paljon pystynyt vaan jatkoin omaan tahtiin köpöttelyä. Kun maaliin oli 6 kilometriä matkaa, jalkoja alkoi todenteolla painaa. Oikean jalan isovarvas hinkkasi kengän reunaan (Pässilänvuoren postauksessa oli sama ongelma!) ja molemmissa polvissa tuntui välillä pistosta. Alkoi väsymään. Vyölaukkuun olin varannut kaksi energiageeliä ja olin etukäteen ajatellut ottaa ekan 7km kohdalla ja toisen 14km kohdalla. Ei kuitenkaan tehnyt yhtään mieli imelää tomaatin makuista geeliä ja toivoin ennen lähtöä nautitun hiilari ja proteiini juoman kantavan maaliin asti. Geelit jäivät siis nauttimatta... Olisi ollut hyvä miettiä geelin ottaminen kuntorata pätkälle, sillä polulla juostessa ei olisi pystynyt keskittymään juoksun ohessa geelin nieleskelemiseen (tai no pitää opetella se taito!).

Kolme kilometriä ennen maalia olin jo todella väsynyt. Energiat vähissä! Kaksi kilometriä ennen maalia yksi nainen meni ohi (se joka juoksi alkumatkasta mun takana). En pystynyt jäämään peesiin, vaan päätin keskittyä pitämään omaa sopivaa vauhtia yllä. Lopussa oli puoli kilometriä laskua ja se menikin sitten rullaten käsijarru auki.

Maalissa aikaan 1tunti 58 min ja 55sek. Jes, alle kaksi tuntia, mikä oli mun itselle asettama tavoite :) Mun laskujen mukaan olin siis naisissa kolmas, mutta lopussa ohi mennyt olikin kuntosarjassa, joten kiilasin naisten kilpasarjan toiseksi. Palkinnoksi Inovin maastojuoksukengät :) Tosi hienoa!
Mun ihanat ja energiset juoksuryhmäläisetkin suoriutuivat hienosti omasta urakastaan! Hyvä naiset :D!
Palkintokengät tyttärien testattavana - kasvun varaa vielä on ;)
Kisojen päälle mulla oli verryttelyksi vielä iltavuoro. Työpaikan parkkipaikalla meni 5 minuuttia ennen kuin pääsin autosta pois, kun vasen pohje kramppasi. Eipä ole hetkeen vastaavaa ollut. Itselle hyvä muistutus, että JUO kunnolla ja TANKKAA energiaa pitemmillä matkoilla heti alusta! 

Hieno tapahtuma, hieno reitti ja hieno fiilis :)

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti