tiistai 1. marraskuuta 2016

Marraskuuputki

Marraskuussa kasvatetaan viiksiä ja juoksupiireissä jotkut juoksevat joka päivä. Mulla ei onnistu kumpikaan edellä mainituista, enkä karkkilakkoonkaan suostu, joten on keksittävä jotain muuta. Miten olisi niinkin helppo kuin
jotain liikuntaa joka päivä vähintään puoli tuntia?
Kuka lähtee mukaan :)? Liikunnaksi laskisin sykkeen kohotus täsmäliikunta kerrat, työmatkat pyörällä/kävellen/juosten, luonnossa liikkuminen sekä rauhalliset kehonhuolto kerrat. Onnistuu varmasti meiltä kaikilta!

Ilmajoen Neirossa marraskuu aloitettiin reippaalla kuntopiirillä. Kylän sporttiporukka, joka on avoin kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta, kokoontuu tiistaisin kylän koulun liikuntasalissa. Kesällä annettin kahvakuulille kyytiä koulun kentällä ja kelien pimetessä siirryttiin sisälle. Ohjaan vaihtuvalla teemalla koko kropalle lihaskuntoa ja sykkeiden nostatusta. Tämän päivän kuntopiirissä otimme erilaisia välineitä mukaan. Tällaisia on helppo tehdä kotonakin, eikä käytetyt välineet maksa paljon.

Meidän tämän päiväisessä kuntopiirissä oli muun muassa tällaiset liikkeet:
- Kuntopallon heitto pääntakaa ylhäälle seinään maassa istuen. 
- Bulgarialainen kyykky. Takimmainen jalka penkillä, polvi kokoajan kohti lattiaa. Etummainen jalka niin kauas eteen, että kyykätessä polvi ei mene varpaiden yli. Selkä pidetään koko ajan hyvässä ryhdissä. Halutessaan liikkeeseen voi ottaa lisäksi käsipainot käsiin.
- Käsipainoilla vipunostot sivuille. Älä nosta olkapäitä korviin. Aloita kevyemmillä painoilla ja nosta kehittyessäsi painavampiin. 
- Peruslankkua tai jalat jumppapallon päällä ja siitä takapuolen nostaminen suorin jaloin ylös. Ihanan tehokas ja haastava liike keskivartalolle :)
- Maastaveto vastuskuminauhaa jalkojen alta hyödyntäen. Tärkeää pitää selkä suorassa.
sekä
- Hyppynarulla hyppely. Aivan huippu ja ehkä hiukan unohdettu liikuntaväline! Kannattaa hyppiä rytmiä vaihdellen, yhdellä jalalla vuorotellen ja tasajalkaa välillä, sopivasti vaihdellen. 

Näitä liikkeitä esimerkiksi pyramidiharjoittelu tyylillä 30s - 45s - 1min - 45s - 30s. Sarjojen välissä 2min tauko. 

Mahtavalla asenteella naiset taas vetivät illan treenin ja lopuksi otettiin venytyksiä koko kropalle hyppynarua hyödyntäen. Ensi viikolla on luvassa treeni vastuskuminauhojen kanssa. Tulee olemaan taas kivaa! Lähde säkin mukaan :D!

Reipasta marraskuuta kaikille :D!

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti