lauantai 9. helmikuuta 2019

Testijuoksu räntäsateessa

Tänään juostiin Komiaflown talvijuoksusarjan neljäs ja toiseksi viimeinen osakilpailu Seinäjoella. Matkavaihtoehtoina on lapsille 2km ja aikuisille joko 5 tai 10 kilometriä. Joka osakilpailussa olen paikalla ollut huoltamassa ja kannustamassa tytärtäni, mutta itse en ole startannut. Kuitenkin tammikuussa jo alustavasti päätin että helmikuussa ollaan viivalla. Mullahan ei virallista kympin aikaa olekaan, joten oli jo korkea aika sellainen juosta.

Lähtökohdat juoksuun olivat hyvät, sillä mulla oli melko kevyt treeniviikko takana. Sellainen ei treeniohjelmassa lukenut, mutta toisinaan elämä heittää jotain rattaisiin ja jotta homma pysyy hallussa on jostain nipistettävä ja tällä viikolla nipistin juoksu- ja hiihtolenkeistä. Ei mitään terveydellisiä ongelmia, vaan asioita jotka veivät hirmuisesti energiaa ja pyörivät ajatuksissa paljon (ja edelleenkin). Joten tein lyhyempää ja kevyempää lenkkiä sekä ehdin nukkua parina yönä ihanat pitkät unet.
Startti. (kuva @komiaflow)
Keli ei ollut mikään paras mahdollinen, mutta ei missään nimessä mikään tekosyy perääntyä. Räntää satoi, asteita yhden verran plussalla ja pienoinen tuuli. Edellisenä päivänä aurattu pyörätie näytti paakkuiselta ja loskaiselta polulta. Kuitenkin kostea ilma takasi hapekkaan ilman eikä kylmä ainakaan ehtisi tänään tulla. Alkulämmittelyjä tehtiin tyttären ja Sarin kanssa ja tuntui oikein mukavalta lähteä matkaan.

Alun lähdin reippaasti hakien porukassa omaa paikkaa ja kilometrin jälkeen hiukan rauhoitin vauhtia. Mun nastoja menettäneet talvijuoksukengät lipsuivat ja askeltaminen muhkuraisella alustalla teetti työtä. Mennessä pitkällä suoralla oli selvä vastatuuli, mikä toki kääntyi myötäiseksi takaisin päin tullessa. Juoksuseuraa oli edessä ja takana, mutta jokaisen askeleen piti itse ottaa. Fiilikset ja voimat lähteä toiselle 5 kilometrein lenkille olivat ok. Olisi sitä toki voinut jättää siihenkin, mutta kone vasta lähti pikku hiljaa käyntiin.

Toisen kierroksen vastatuuli tuntui rankalta. Jokaisella askeleella edellä juokseva mies repi eroa muhun, enkä saanut minkäänlaista tuulensuojaa, mutta katse kontakti selkään pysyi viimeiseen maalin mutkaan asti. Oikea jalka tuntui puutuneelta ja tönköltä viimeiset kolme kilometriä eikä ponnistus sillä tainnut aivan mennä nappiin. Edellisestä kovasta juoksusta on sen verran aikaa, että ehkä osa menee senkin piikkiin. Aivan hyvissä voimin silti maaliin.
Irvistys maalissa.
Tässä kelissä ja näissä fiiliksissä aivan hyvä juoksu. Viralliseksi ajaksi kirjautui 45:35. Itselle asetettuun tavoiteaikaan pääsin, mikä oli alle 47 minuuttia. Tuota aikaa sitten tulevaisuudessa parannellaan!
Talvinastarieni kunto tällä hetkellä...
Se oli sitten juhlavuoteni 3/40 kisa 👍

Hyvää viikonloppua kaikille!

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti