tiistai 31. joulukuuta 2019

Vuosi 2019 lukuina

Turvallista vuodenvaihdetta kaikille ja kevyitä askeleita ensi vuodelle!

Se on vuoden viimeinen päivä, muutama tunti enää jäljellä. Itse päätin tämän mahtavan juhlavuoteni pitkällä lenkillä, pitkin poikin omalla kylällä juosten. Keli oli hieno, pikkuisen pakkasen puolella. 30 kilometriä taittui kahdessa ja puolessa tunnissa, keskivauhti 5:09min/km. Alku illasta olin vielä tyttäriäni kannustamassa Uudenvuodenjuoksussa Nurmon Tanelinlammella. Reilu kaksi kilometriä, mikä oli lasten juoksumatka, toimi samalla hyvänä palautteluna pitkikseltä.
Vuoden viimeinen pitkis, 30,1km.
On mukava vetää vuosi numeroiksi ja vuosi 2019 näyttääkin sitten tältä;
- Juoksukilometrejä 2174 (teillä, poluilla ja maastossa)
-Suunnistuskilometrejä linnuntietä 204
- Pyöräilykilometrejä 2485 (tiellä ja maastossa)
- Kävelykilometrejä 481
- Hiihtokilometrejä 369

Kilometri tavoitteet täyttyivät ja ylittyivät kaikkien muiden paitsi hiihdon osalta. Kyllähän sitä nyt edes sen 500 kilometriä pitäisi ehtiä/päästä hiihtämään. Toki juokseminen veti alku vuodesta pitemmän korren useammin kuin kerran ja se näkyy. Ensi vuonnakin pääpaino on juoksemisessa, mutta nyt myös raivaan aikaa hiihtämiselle.

Kilometrien lisäksi tuli nautittua tuntejamuunkin liikkumisen parissa. Kävin vesijuoksemassa, kesällä avovesissä uiskentelemassa (kyllä, se on uiskentelua, sillä mun uintitekniikka on jotain ihan omaa spesiaalia etenemistä) ja ulkovesien lämpötilan painuessa alle 10, muuttui pulahdus avantouinniksi. 
Lihaskuntotreenejä olen ohjannut kylällämme naisporukalle ja siinä mukana on tullut itsekin tehtyä, välillä toki skipaten jos oma kroppa on ollut väsynyt. Kotona oon tehnyt sitten omia voimatreenejäni, jotka toki kisakaudella jäävät tosi vähiin ja kauden päätyttyä ei jaksa. Nyt kun lepokauden jälkeen aloitetaan rakentamaan kuntoa uudelle kaudelle, on pakko panostaa myös lihaskuntoon.
Kehonhuoltoa ja venyttelyjä tulee tehtyä lähes päivittäin, sellaisia lyhytkestoisia muun tekemisen ohessa. Joskus tv:n ääressä venyttelyt venyy pitemmiksi ja ai että se tekee hyvää.
Avanto, jossa pulahtamiseen olen ihan jäänyt koukkuun.
Yksin päättyvän vuoden kilometrit ja tunnit olisivat olleet toooodella pitkiä. Onnekseni mulla on ollut seuraa sekä konkreettisesti vierellä että vahvana tsemppauksena moni tavoin. Lenkeillä seurana ovat olleet muun muassa Niina ja Ninni, Päivi ja Sari, kurikkalaisten polkuporukka sekä tuntemattomista tutuimmaksi muuttuneet kanssajuoksijat eri retkillä. Suunnistusseurani naisten kanssa on tehty erilaisia yhteistreenejä ympäri vuoden. Somessa on tutustunut mielenkiintoisiin ihmisiin, joilla on samanlaisia kiinnostuksen kohtaita ja unelmia. On hienoa seurata heidän tekemisiään ja saada ideoita myös omaan harjoitteluun.
Pidän urheilupiireistä, joissa jokaisen suoritus on arvokas ja kiinnostava. Pohjimmiltaan olemme kaikki ihan tavallisia tyyppejä, jotka nauttivat liikkumisesta ja urheilemisesta.

Haluan kiittää myös ihania ystäviäni, jotka eivät jaa ihan kaikkia hulluja urheilujani, mutta he ovat vahvasti hengessä mukana. Yksi tämän vuoden merkittävimmistä pokaaleista oli pytty, jonka sain ystäviltäni. Pokaalin kyljessä lukee "Sykähdyttävin hetki 2019". Ette arvaakaan miten tämä kunnia maininta tuntuu hyvältä. 

Oma perhe on roikkunut tämänkin vuoden mun perässä. Olen saanut koko konkkaronkan Äkäslompoloon, Kangasalan pellolle telttaan yöksi, vesisateeseen värjöttelemään ja helteiseen auringon paisteeseen hikoilemaan. He ovat sietäneet mun tuoksuvia lenkkivaatteita ja haaveiluja uusista retkistä. Kannustussanoina on kuulunut muun muassa; "Hyvä äiti!", "Äiti sä voitit, taas!" ja "Miksi se ei juokse?" -> ja tämän kuultuani oli heitettävä juoksuksi kun Ylläksen juurella takana oli kohta 100 kilometriä juoksua takana. Reissut jatkuu ensi vuonnakin ;)
Ystäviltä saatu pytty.
Kiitos lähtee vielä Heidille ja Henrille Avunpaikkaan ammattitaitoisesta kroppani lihashuollosta. Myös Mirjalle kiitos jäsenkorjaushoidoista. Sormesi ovat taitavat.
Lisäksi useat ovat pohtineet kanssani erinäisiä kolotuksia ja antaneet hyviä vinkkejä miten toimia. Niitä on kokeiltu ja osa on toiminut myös mulla. 

Kiitos myös teille lukijat. Jatketaan ensi vuoteen!

Kiitos vuosi 2019 ja tervetuloa vuosi 2020!

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti