maanantai 19. lokakuuta 2020

Syyslomaretkiä

 Viime viikko oli lasten syyslomaviikko ja se oli samalla itsellekin kuin lomaa, kun ei tarvinnut patistaa läksyjen tekoon tai kokeisiin lukemiseen. Mä kun en pysty olla sekaantumatta lasten koulunkäyntiin, stressaa kaikki kokeet ja projektit välillä yli oman sietokyvyn. Lasten loman aikana saatiin nukkua pitkään, leivottua pitkästä aikaa ja retkeiltyä yhdessä. Tavattiin myös ystäviä ja mä sain oikein hyvän toisen lepoviikon ultran jälkeen. Keskellä viikkoa olin tiukat työvuorot töissä ja sitten oli aikaa olla lasten kanssa.

Näkyvä Kauhalammin kierroksen näkötornista aamu-usvassa.

Perjantaina lähdimme Kauhajoelle Kauhalammin kierros kiertämään. Paikka on Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuistoa ja paikka ei ollut tuttu ennestään, mutta olin todella positiivisesti yllättynyt. Reipas 5 kilometrin reitti oli todella kaunis keskellä soita ja Kauhalammi kierrettiin hyväkuntoisia pitkospuita pitkin. Itse rakastan soita, vaikka suunnistaessa ne pyrinkin kiertämään 😆 Hyvät opasteet, näkötorni, pitkä pätkä esteetöntä sorapolkua, kaivot ja useampi siisti taukopaikka ja vessat olivat priimaa. Uimaankin pääsisi monessa kohtaa. Lintujen bongailijoille Kauhalammi on upea paikka.

Niin kaunista suota.

Ihania pitkospuita soilla.
Meidän lapset ovat tottuneet jo pitkiinkin retkiin ja tylsiinkin talousmetsä pätkiin, mutta Kauhalammilla oli koko ajan kaunista katseltavaa, joten pitkästymään ei kukaan päässyt. Kelikin kirkastui aamun usvasta auringon paisteeksi. Pohjoispään parkkipaikalle tullessamme siellä oli vasta yksi auto. Salomaan taukopaikalla, jossa oli ihan uusi laavu, olimme ensimmäiset, mutta pian siellä oli kuutisen muutakin eri kokoista retkeilyporukkaa. Hyvin kuitenkin mahduimme tämän hetken suositukset huomioon ottaen ja kaksi tulenteko paikkaa helpotti myös asiaa. Meillä oli tällä kertaa trangiaeväät ja nuotiota emme tarvinneet. Takaisin parkkipaikalle tultuamme, oli siellä reilusti yli toistakymmentä autoa. Kaunis ilma ja loma oli saanut monet muutkin perheet luontoon.
Mun retkikumppanit 💗

Kauhalammi
Lauantaina retkeilimme ystävän ja lasten kanssa Ylistarossa meidän omalla laavulla isäni metsässä. Siellä ei kilometrejä paljon kertynyt, mutta sitäkin enemmän ulkoilua. Nyt oli eväänä makkarat, tikkupullaa ja tietysti vaahtokarkkeja. Aktiviteettina oli muun muassa patsas- ja sardiinihippaa. Oli muuten todella tehokasta sykettä nostavaa juosta kumpparit jalassa kosteassa metsässä ja sammaleiden luistaessa jalan alla. Meillä oli tosi hauskaa ja vaikka luvattiin sadetta, ei sitä tullut.
Vuoden ankeimmat kuukaudet päällä, mutta eteenpäin mennään.

Herkkuja nuotiolla.
Eilen sunnuntaina saimme ensilumen - aivan ihanaa! Meidän pihaan ilmestyi välittömästi lumipupuja, -kyläläisiä ja -lyhtyjä. Mä lipsuttelin  kesärenkailla ennen töihin menoa Kurikkaan suunnistamaan ja olihan se pienen tauon jälkeen taas niin kivaa, vaikka varpaisiin tuli melkoisen kylmä. Ensi kerralla Sealkinz-sukat jalkaan!

Oma suunnistuskisakausi tältä vuodelta on naulattu kiinni. Lauantaina olisi ollut SM-erikoispitkät, mutta päätin jo viikkoja sitten etten sinne lähde. Oon tyytyväinen etten lähtenyt, sillä ei kroppa ihan ole vielä ultralta palautunut. Juoksuvauhdit lenkillä on jo löytynyt, mutta ensimmäisten kilometrien fiilis on melko raskas. Jaloissa on kireyksiä ja tällä viikolla menen yläkropan hierontaan, kun tuntuu sieltäkin jumittavan. Tarkoitus on ottaa rennosti, käydä viimeisillä omatoimirasteilla lähistöllä ja Komia Ilkanpolulla juoksemassa marraskuun alussa. Sitten jos pian pääsisi hiihtämään ja ottaa pari kuukautta tosi kevyesti juosten, mutta joukkoon muutama kunnon pitkä lenkki. Katsotaan miten onnistuu.
Suunnistaminen onnistuu, vaikka vähän lunta satelikin.
~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti