lauantai 6. toukokuuta 2023

Rogaining kisan ennakko tsekkaus

 Tänä viikonloppuna kisataan SM rogaining titteleistä Loviisassa. Järjestäjinä ovat Extreme Endurance Athletics ja Kingsway cycling team. Sarjoja löytyy kahden tunnin tossusarjasta 24 tunnin tossuun ja neljän tunnin pyöräsarjasta 8 tunnin yöpyörään. Toki näistä suomenmestaruus tittelisarjoja ovat vain 24t tossu ja 8t pyöräily. Mutta sarjoja tosiaan on mistä valita ja ensikertalaistenkin on helppo lähteä kokeilemaan. Päätapahtuma päivä on lauantai, mutta sm-sarjojen maaliintulo on sunnuntai aamulla.

Suo, Säntti ja Pää -seikkailutiimi kiinnostui sm rogaining tapahtumasta jo viime vuonna, mutta silloin ei aikataulut sopineet. Tänä vuonna tämä toukokuun alkupuoli sopi kuitenkin oikein hyvin ja ilmoittauduimme jo talvella mukaan. Nyt on kuitenkin sellainen tilanne, että Hanna (Suo) ei pääse kisaan loukkaantumisen vuoksi. Rogaining joukkueessa voi kuitenkin olla 2-5 jäsentä, joten mä (Säntti) ja Ninni (Pää) päätimme silti lähteä reissuun. Viime viikkojen ja päivien erinäiset asiat eivät ole syöneet osallistumisinnostusta, mutta fyysinen kunto ei olekaan ihan sitä mitä olisi toivonut. Omalla kohdalla muutamia päiviä sitten sairastettu vatsatauti vei kropan melko tilttiin. Onneksi tässä kuitenkin on ollut muutama päivä välissä ja aineenvaihdunta on lähtenyt taas liikkeelle ja oon saanut energiaa uppoamaan. Älykello ranteessa ilmoittelee edelleen rasitustilaa, mutta kehuu, että palautuminen on oikeassa suunnassa. Kisastrategiaa olemme Ninnin kanssa pyöritelleet nyt hiukan toisella tavalla, huomioiden meidän tämän hetken kroppien tilanteet ja luontaisen kilpailuhenkisyytemme. 

Tavarat levällään.
Rogaining kisassa kartalle on merkitty eri pisteisiä rasteja. Kaikessa yksinkertaisuudessaan voittaja on se joukkue, joka kerää eniten pisteitä. Aikaa rasteilla käymiseen on sarjalle asetetun tuntimäärän verran. Jokaiselta yli menevältä minuutilta menettää yhden pisteen, eli jos myöhästyy 5 minuuttia asetetusta ajasta, menettää 5 pistettä. Jos kahdella joukkueella tulee saman verran pisteitä, voittaa se joukkue, joka on käyttänyt vähiten aikaa matkalla. 

Näissä kisoissa sm-sarjoissa leimausjärjestelmänä on emit-leimaus. Muissa sarjoissa on GBS-punch sovellus, joka on mulle ihan vieras. Joukkueen kaikkien jäsenten tulee käydä vähintään 5 metrin etäisyydellä rastista. Sm-sarjoissa kisaan ei oteta mukaan kännyköitä, kuin yksi turvapuhelimeksi sinetöityyn pussiin. Myös älykellot pitää laittaa pussiin. Seikkailu-urheilu tilassa kelloa voi käyttää ja onneksi mun ja Ninnin Garmeneista tämä mahdollisuus löytyy. Tässä tilassa kello ei suorituksen aikana näytä kuljettua matkaa tai vauhtia. Kellohan on siis ihan välttämätön, että pystyy aikaa seuraamaan ja tietää tulla ajoissa maaliin. 
Näillä eväillä yössä.
Kahdeksan tunnin koitokseen on syytä valmistautua ajatuksella. Ensin mieleen tulevat varusteet kirjattiin ylös ja päivien aikana siihen on aina tullut jotain lisää. Perjantaina kokosin kaikki tavarat näkyville, lamput lataukseen ja lyhyellä matikalla laskien tarvittavat energiat. Viileää keliä, aina nollaan asti, on yöllä ennustettu, joten lämmintä pitää olla laittaa päälle ja tarvittaessa vaihtaa. Pyöräillessä tulee viima ja jalkautuessa metsään rastin hakuun saattaa tulla kuuma. Sellainen kultainen keskitie pitäisi osata pukea. Mukana on neljät erilaiset hanskat, neljä vaihtoehtoa paidaksi, kaksi takki vaihtoehtoa, sealskinz sukat ja varoiksi normi urheilusukat ja muovipussit jalkoihin. Reittisuunnitteluun on tussia, nuppineuloja, lankaa ja viivoitinta. Paras tilanne olisi se, että tietäisi jo nyt mitä päällensä laittaa, eikä tarvitsisi sitä enää miettiä. 
Valo pyörään ja kypärään sekä punainen valo taaksepäin.
Jännittävää ja mukavaa on taas lähteä kokemaan jotain uutta. Toki rogaining kisassa oon aikaisemminkin ollut, niin tossu kuin pyörä, mutta sm kisassa ja näin pitkässä en ole. Säännöt ovat paljon tiukemmat ja meillä tulee olemaan gps seuranta. Seuranta linkki aukeaa tapahtuma järjestäjien sivuilla lähdön tapahduttua. Me saamme kartat suunnitteluun klo.20 ja lähtö on klo.22. Sunnuntai aamulla klo.06 viimeistään pitää olla maalissa.

Viime yönä näin unta kisasta. Hannakin oli mukana. Oltiin jossain rakennuksessa sisällä hakemassa rastia. Sen jälkeen ulkona nopeasti syötiin ja oli tarkoitus jatkaa matkaa. Mulla oli ihan hirveästi tavaraa mukana ja naisten piti auttaa mua, että saatiin ne kasaan. Mun pyörässä oli jopa joppari, jonne sidottiin joku iso sadekangas, jonka olin ottanut varmuuden vuoksi mukaan (oikeasti sellaista ei ole lähdössä mukaan). Mun kartassa oli suunniteltu seuraavaksi sellaiselle rastille meno, jota ei löytynytkään naisten kartasta. Sitä siinä sitten vängättiin ja ihmeteltiin.

Joten mielenkiinnolla tulevaan yöhön 😂

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti