sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Kympin kylähölkässä

Mulla alkoi kesäloma ja mikä sen parempi vaihtoehto kuin lähteä pikku kisa juoksemaan. Alunperin tarkoitus oli lähteä ystävän kanssa molemmat testaamaan omaa kymppi kuntoa, mutta ystävä valitettavasti sairastui. Mä olin jo itseni etukäteen ilmoittanut, joten en perunut omaa menoani, vaikka ystävän puolesta harmitti. 

Edessä oli Poutunrannan iltamaraton Ylistaron Untamalassa. Kaksi vuotta sitten olin samaisessa tapahtumassa juoksemassa puoli maratonin ja tykkäsin reitistä. Alkuun on vajaa kaksi kilometriä asfalttia ja pitkää loivaa nousua. Sitten päästään sopivasti kumpuilevalle hiekkatielle, kunnes ihan lopussa on viimeiset 400 metriä taas asfalttia. Mä tykkään ehdottomasti enemmän juosta hiekatiellä kuin asfaltilla.
 Juoksun järjestäjä on Untamalan kyläyhdistys ja mun mielestä tapahtuma on hyvin järjestetty, mukavan leppoisa ja kuitenkin sopivan haastava. Matkavaihtoehdot ovat varttimaraton (10,6km), puolimaraton (21,1km) ja täys maraton (42,195km). Lähtö tapahtuu nimensä veroisesti illalla, klo.19. Mulle sopii just tällaiset myöhemmät lähdöt ja kesäillassahan valoa riittää. Toki jos esimerkiksi täydelle maratonille menee ja arvioi siihen käyttävänsä aikaa yli viisi tuntia tai enemmän, on mahdollisuus lähteä jo aikaisemmin matkaa taittamaan. 

Koko päivän oli hiostavan kuuma ja kun ajelin Ylistaroon, alkoi vettä satamaan. Vesisateessa juoksua en todellakaan halua, sillä sitä on tänä kesänä jo saanut monesti kokea! Sateen suojassa odoteltiin lähtöä ja yllättäen juuri ennen lähtölaukausta sade lakkasi ja aurinko paistoi! No sehän sitten meinasi, että kuuma oli edelleen, noin plus 24 astetta. Melko voimakas tuuli onneksi viilensi hiukan.
Lähtöön ryhmittäytymässä.
Viimeiset ohjeet osallistujille ja ei kun matkaan.
 Suunnitelmissa oli mennä heti sopivan reipasta vauhtia, mutta kuitenkin tunnustellen ensimmäiset kaksi kilometriä. Sitten kumpuilevaa hiekkatietä rennosti, tarvittaessa vauhtia himmaten jos siltä tuntuu ja viimeiset kaksi kilometriä kiriä vauhti niin ettei jäisi harmittamaan.

Näin sitten lähdettiin, eka kilometri 4min 29s, toinen 4min 34s. Tuntui hyvältä, joten tällä tasolla jatkoin. Viiden ja puolen kilometrin paikkeilla vasemman kengän nauha aukesi!! Voi että otti päähän! Ei auttanut kuin pysähtyä ja vetää nopea umppari. Koko loppu lenkin kuitenkin piti vähän väliä vilkuilla jalkoihin, kun tuntui että kenkä jäi löysällä. Pysähdyksen jälkeen sykkeet pompsahti, kun lähdin ottamaan kiinni niitä joiden seurasta tipahdin. Sain porukan kiinni ja ohikin ampaisin, kun voimia tuntui olevan. Kahdeksan ja puolen kilsan jälkeen tehtiin kilometrin koukku sivutielle, joka oli ensin tasaista nousua ja sitten laskua takaisin. Nousu tuntui jaloissa ja nyt puuskutettiin. Käännöspaikalle tuntui olevan niiiiiin pitkä matka. Alamäessä piti antaa sen verran periksi, että ylämäen perässä peesannut mies pääsi edelle ja teki heti kunnon raon. Lopun sitten vaan pistin tossua toisen eteen niin nopeaa kuin pystyin ja maaliin päästiin hyvä voimaisina ja varttimaratonin toisena :D!
 Epävirallinen kympin aika omasta kellosta katsottuna oli 45min ja 50s. 
Kisamatkan (10,6km) aika omasta kellosta katsottuna oli 48min ja 19s. Viralliset tulokset tulevat sitten aikanaan nettiin.
Palkinnoksi Untamala-pokaali, mitali ja juoksupaita.
Oon aivan tyytyväinen juoksuun. Ennen en ole kymppiä kisassa juossut, joten kunnon vertailu pohjaa ei ole. Tästä on kuitenkin hyvä tehdä sellainen :)
 Palautteluna menin vielä lasten kanssa uimaan läheisille hiekkamontuille, joka on lasten ehdoton suosikki uimapaikka. Lämmintä hiekkaa, kirkasta vettä ja sopivan matalaa lasten turvallisesti polskia. Kyllä teki hyvää :)


Kotimatkalla nähtiin kokonainen sateenkaari, vaikka se ei kokonaan kuvaan mahtunutkaan :)
Ihana kesä, ihana loma ja ihana juosta :D

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti