lauantai 9. heinäkuuta 2016

Uutta lenkkidataa

Oon jo pariinkin otteeseen maininnut, että haluaisin uuden sykemittarin ja tämän vuoden Jukolasta sellaisen kävin nappaamassa, kun osui mielestäni hyvä tarjous kohdalle. Etukäteen olin jonkin verran netissä kokemuksista ja mielipiteistä eri merkkien välillä tutkaillut ja tuntui, että kaikilla oli omat hyvät ja huonot puolensa. Montaa sataa euroa en halunnut maksaa, vaan halusin perus menopelin muutamalla tietyllä ominaisuudella järkevään hintaan. Yksi vahva vaihtoehto merkki oli Garmin ja sellaisen sitten sainkin :) 
 Edellinen sykemittarini on Polarin karvalakkimalli, jossa näkyi sen hetkinen syke ja aika. Halutessaan pystyi valitsemaan myös sen hetkisen kalorikulutuksen, mutta sen koin melko turhaksi. Lenkin jälkeen sai keski- ja maksimisykkeen, kulutetun ajan ja kalorit. Mukavaa Polarissa oli joka maanantai tullut kooste edellis viikon liikkumisista. 

Huonoa Polarissa oli sykkeen epävarmuus. Usein lenkillä maksimit näytti yli 200, vaikka pk-vauhtia mentiin, eikä mulla sitä paitsi koskaan syke mene yli 200! Tätä ongelmaa on ollut alusta asti ja pari kertaa huollossakin kello kävi ja kaikenmaailman osia ja sykevyökin on vaihdettu, mutta ongelma ei korjaantunut. En sitten viitsinut enempää vaivaa asian eteen tehdä, koska alunperin sykemittari on saatu työpaikan kautta ilmaiseksi yli toistakymmentä vuotta sitten. Aivan hyvin on toki siis palvellut nämä vuodet. Nyt olen muutaman vuoden odotellut Polarin menevän rikki, että voisin hyvällä syyllä ostaa uuden, mutta ei se mene rikki sitten millään ;) Sykevyö on venynyt niin, että ei pysy kovasssa vauhdissa päällä, vaan valahtaa vyötärölle, mutta periaatteessa toimii kuitenkin. 
Päätin nyt sitten käyttää tätä vanhaa edelleen töissä ja pyöräillessä ja uutta Garminia aina juostessa.
Nätti on :)
Uudelta mittarilta toivoin selkeää näyttöä, jossa on myös normi kello näkymä. Syke, kuluva aika, gbs ja näin ollen vauhti, keskivauhti joka kilometrille ja loppuun lenkin yhteenveto. 
Garmin Forerunner 220 sisälsi nämä ominaisuudet :D 

Lisäksi sieltä löytyy kalorikulutus, omat ennätykset, sinne voi syöttää omat sykerajat eri harjoituksille ja kaiken tiedon voi siirtää lenkin jälkeen tietokoneelle ja tutkailla niitä tarkemmin siellä. 
Sykevyö suositellaan pyöritettävän pesukoneessa joka 7. käyttökerran jälkeen ilman tuota irrotettavaa mokkulaa. Todella hyvä juttu, koska näin vyö pysyy puhtaampana.
Mittari ei todellakaan ole painava ja sitä on helppo käyttää lenkin aikana. Iso iso plussa on mittarin akku, joten sitä on kätevä ladata aina kotosalla. Aika näyttää kuinka hyvin akku kestää ja koska tehot alkaa hiipumaan.
 Nyt olen kohta kolme viikkoa Garminia juoksulenkeillä testaillut ja ainakin toistaiseksi oon ollut erittäin tyytyväinen. Tuota tietokoneohjelmaa en ole ladannut, sillä koen toistaiseksi pärjääväni ilman sitä. Lenkit jäävät kuitenkin kellon muistiin ja merkkaan ne myös Heiaheia-palveluun. 
Mokkula on neppareilla kiinni vyössä, eikä paina kyllä yhtään.
Perjantain kevyen pikku iltalenkin yhteenveto näytöllä.
 Ja ohhoh, ensimmäinen lomaviikkokin meni että vilahti :) Oon lasten kanssa nukkunut aamuisin pitkään. Parina viime päivänä piti jo ryhdistäytyä, ettei aivan mahdottomaksi mene ja onhan taas saanut ryhtiä touhuun. Vaikka keli ei aivan ole ollut aurinkoisinta ja lämpöisintä, on kotona tullut puuhattua kaikkea hyödyllistä. Puutarhassa oon taistellut rikkaruohoja vastaan, istuttanut talven tappamien kasvien tilalle uhmakkaasti uusia kasveja ja sisällä talossa oon siivonnut ihan yläpölyjä myöten. Tänään aloitin myös ison maalausurakan, kun on tarkoitus tehdä lähes koko talon kattava sisäpintojen uudelleen maalaus. Kivaa puuhaa ja työn jälki näkyy heti :)

Melko siistit maalarin kädet :)
Lauantaina tarkoitus tehdä pitempi aamupäivälenkki ja illalla pääsee ystävän synttärijuhlille :)
Ja sunnuntaina jatkuu taas maalaaminen.

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti