perjantai 9. joulukuuta 2016

Jäsenkorjaamolla

Mulle tarjoutui mahdollisuus päästä jäsenkorjaukseen Teijalle, joka opiskelee alaa parhaillaan ja tarvitsee meitä harjoituskappaleita, jotka luulevat ettei kropassa mitään vikaa ole ;) Mulla ei etukäteen ollut oikeastaan minkänlaista kuvaa, mitä jäsenkorjauksessa tapahtuu. Googlettamalla selviää aina jonkin verran: 

"Perinteinen jäsenkorjaus on vanha suomalaiseen perinnekulttuuriin perustuva hoitomenetelmä. Se on perinteistä mobilisaatiohoitoa, joka avaa ja tasapainottaa koko kehoa ja sopii kaikille. Mobilisaatio tarkoittaa sitä, että hoito on pehmeää, ihmisen luontaisia liikeratoja hyödyntävää, eikä missään tapauksessa nivelten liikeratoja ylittävää, tai kipua tuottavaa." 
Tarkempaa tietoa löytyy muun muassa täältä.
Jäsenkorjausta on kaksi koulukuntaa; Kalevalainen ja perinteinen. Teija teki perinteistä ja kertoi merkittävimmän eron olevan siinä, että perinteisessä hoidetaan ihmisen koko kokonaisuus, jättämättä mitään pois. Lihaksia avaamalla kireyksiä saa poistettua ja nikamilla on parempi mahdollisuus asettua paikoilleen. Kaatumiset, onnettomuudet ja muut tapaturmat voivat aiheuttaa kroppaan virheasentoja ja näin aiheuttaa kipuja tai muita vaivoja ihan missä päin kroppaa tahansa. Kolhujahan tässä elämässä tulee jokaiselle joten vaikka mitään mainittavia kolotuksia en osannut juuri nyt mainita, sopi mun kuitenkin tulla hoitoon.
 Alkuun täytin kaavakkeen, jossa kysyttiin perussairauksista, lääkityksistä ja vaivoista. Mulla kaavake jäi melko tyhjäksi. Teija aloitti katsomalla onko kroppa suorassa ja onko puolieroja. Mulla oikea olkapää on selvästi vasempaa alempana ja se kiertää eteenpäin. Lantio on suhteellisen tasapainossa mutta vasen lantio kiertää eteenpäin. Selin makuulla selvisi että mun vasen jalka on oikeaa pidempi.
Tutkimisen jälkeen aloitettiin lämittelyllä ja itse "korjaus" jaloista. Nilkkoja, varpaita ja polvia ojentamalla ja koukistamalla pikku hiljaa tapahtui jotain, kun Teija samanaikaisesti piti sormiaan, erityisesti peukaloaan tietyissä kohdissa. Mut yllätti se, miten aktiivisesti käsiteltäväkin saa olla jutussa mukana. Silti se oli rentouttavaa ja veri lähti kylmissä varpaissa mukavasti liikkeelle. Jaloissa oli joitain jumikohtia ja oikean jalan telaluun kohdalla oli erittäin kipeä kohta. Oikean jalan polvi oli hiukan vinksallaan verraten että vasen oli ok. 
Nyt sen huomaa itsekin ihan selvästi, että oikea olkapää on alempana.

Selkäragan nikamia.
Istuen katsottiin selkäranka nikama nikamalta ja koko selän pituudelta lihakset. Teija pisti mun selän nahkaa rullalle sen minkä sai ja veri lähti mukavasti kiertämään. Jotain siellä oli mutkalla ja kuopalla ja lihaksissa jumia. 
Poistuin paikalta nilkat notkeina, jalat lähes yhtä pitkinä ja olo raukeana. Ohjeeksi sain juoda runsaasti vettä. Tänään olo oli kuitenkin huonompi, päätä särki ja koko päivän olen ollut tosi väsynyt. Tänään ei olekaan tullut juotua väsymyksen vuoksi kunnolla ja lievä päänsärky varmaan johtunee siitä...tai sitten olen tulossa kipeäksi. Mielenkiintoista nähdä miltä olo huomenna tuntuu, tarkoitus olisi kevyttä liikuntaa lasten kanssa harrastaa. Kunhan Teijan opiskelut jatkuu ja aikoja vapautuu, taidan käydä vielä uudestaan :)

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti