tiistai 24. tammikuuta 2017

Askeleita kohti Vaarojen haavetta

Kuun alun flunssan jälkeen olen päässyt hyvin liikkumaan ja tavoite juosta joka kuukausi vähintään 100 kilometriä tulee toteutumaan tässä tammikuussa, jos ei nyt sitten jotain maata mullistavaa tapahdu. Juoksulenkit ovat olleet pääsääntöisesti rauhallisia lyhyitä ja keskipitkiä pyrähdyksiä. Kevättä kohden intervallit ja mäkivedot tulevat mukaan, samalla kun pyrähdysten pituudet kasvavat. Lihaskuntoa, kropan hallintaa ja liikkuvuutta tulee treenattua kotona ja ohjaamillani tunneilla joka viikko. Omilla kevyemmillä viikoilla päästän itseni ohjaajana helpommalla ja tuntien ohjaus menee enemmän kellottamisena. Monipuolisella treenaamisella tavoittelen ehjää ja vammatonta vuotta. Ilman kehonhuoltoa se ei onnistu, joten kotivenyttelyn ohelle varasin itselleni säännölliset hieronnat kalenteriini.
Tällä reseptillä tähtään vuoden 2017 päätavoitteeseeni; Vaarojen maratonille.
Vaarojen maraton on ehkä Suomen vaativin polkujuoksukisa Kolin kansallispuistossa. Se tullaan järjestämään lokakuun alussa 11. kerran. Jo ajankohta asettaa haasteen, puhumattakaan maastosta. Matkoja löytyy 14 ja 43 (joissain lähteissä mainitaan 44), sekä ultramatkat 87 ja 131 kilometriä. Kaikissa aikaisempien vuosien kisarapsoissa mainitaan nuo monet nousut vaarojen päälle ja alas valmistautuakseen jälleen seuraavaan nousuun. Matkatessa on syötävä säännöllisesti, järkevästi ja alusta asti. Varusteet tulee olla just eikä melkein säästyäkseen hiertymiltä ja paikkojen hajoamiselta. Maaliin saapuminen...hmmm...uskon sen olevan sanoinkuvailematonta.

Toivottavasti tulen pääsemään maaliin 43 kilometrin reitiltä. Toivottavasi pääseen toteuttamaan haaveeni, jota olen kypsytellyt jo muutaman vuoden. Ensimmäinen haaste, treenaamista isompi, on saada oma nimi lähtölistalle. Koska kisa juostaan kansallispuistossa, on osanottaja määrä rajattu. Kunhan ilmoittautuminen aukeaa (tarkkaa päivää en vielä ole mistään saanut tietooni!!), ilmo laitetaan sisään, lähdetään lenkille ja odotetaan sormet ristissä että arpaonni suosisi. Ja sitä paitsi mulla on molempien kädet ristissä, sillä saan seuraksi ystäväni tälle jännittävälle reissulle.
17.1.2017 taivaanrannan värejä

24.1.2017 kuva samasta paikasta kuin yllä...
Paljon voimaa tarvitaan jalkoihin, että jaksaa nousta nuo vaarat ylös ja että osaa tulla toiselta puolelta hallitusti alas. Mun normi kotiseutu lenkeillä ei paljon korkeuseroja ole, joten mäkiin ja portaisiin pitää tietoisesti hakeutua. Maastossa poluilla juoksemalla haen kropan hallintaa ja liikkuvuutta. Näin vähä lumisena talvenakin metsässä pääsee hyvin jolkottelemaan, vaikka päivänvalon rajallisuus toistaiseksi asettaa rajat ehtiä metsään. Päivät pitenevät kuitenkin koko ajan, joten hyvää kohti mennään :)
Piiiitkä varjo vielä...
Viime viikkoina olen päässyt omasta normaalista poiketan useammin lenkille aamusta. Aamupäivällä isommat lapset ovat koulussa ja nuorimmainen on kerhossa tai jo viety hoitoon, ennen kuin itse menen iltavuoroon. Aamu lenkki todella antaa mukavan piristys ruiskeen päivään ja illan ehtii käyttää muihin asioihin. Kauniit maisemta lenkillä nostaa jalkaa huomaamattomammin ja niin tekee myös kauniit auringonnousut. Näin talvella se voi olla vain hetken pilkahdus ja joka mutkan takaa entistä maalauksellisempi näkymä. 
Viime viikot nastalenkkarit ovat rouhineet lenkkipolkuja.
Treenit jatkuu ja unelma elää :)

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti