perjantai 13. tammikuuta 2017

Haluatko oppia juoksemaan?

Kyllä, mäkin haluan! Siis haluan oppia juoksemaan; nopeammin, tehokkaammin, pitempään ja miksei tyylikkäämminkin. Haluan nauttia juoksemisesta ja sen tuomasta vapauden tunteesta. Toisinaan haluan pistää itseni koville, hakea omia rajoja ja nollata ajatuksia kovalla kädellä. Eniten ehkä toivon säästyväni vammoilta ja juoksemalla ylläpitää hyvinvointiani ja terveyttäni.
Juossut olen "koko ikäni", mutta valmis en ole vieläkään.

Nyt sullakin on mahdollisuus oppia näitä juttuja mun kanssa, sillä ensi maanantaina 16.1. alkaa Seinäjoella 
Kiva-Juoksukoulu,
 josta kukaan ei kuitenkaan koskaan valmistu tai saa todistusta, mutta kaikki sen läpäisevät omalla tyylillään ja vauhdillaan. Seinäjoen Naisvoimistelijoiden kanssa järjestän tämän koko kevään mittaisen rupeaman ja oon kaikesta tulevasta innoissani. Kiva Juoksukoulussa on ryhmä niin aloittelijoille kuin jo hiukan juosseille ja nämä on tarkoitettu vain naisille (älkää vetäkö hernettä nenään miehet!). TÄÄLTÄ löytyy lisää infoa.

Jos arkailet vieläkin mukaan lähtemisen kanssa, voin vinkata sulle yhden kirjan, jonka luettuasi uskot että oikeasti säkin opit juoksemaan.
Sofia Kilpikivi on kirjoittanut mainion kirjan "Maraton mimmi ~Askelmerkit sohvalta maaliin" (2016). Sofia itse on konkreettisesti noussut sieltä sohvalta ja juossut jo 10 maratonia useiden puolimaratonien lisäksi ja todennäköisesti tällä juoksuun hurahtaneella on vielä monta juoksua  edessä. Kirjassa mennään läpi oma kohtaisin kokemuksin selityksien selättämiset, häpeän ja onnistumisen tunteet, juoksutapahtumissa käyttäytyminen sekä miten motivaation saa pidettyä yllä. Lisäksi Sofia käy läpi miksi juoksu ei ole pelkkää juoksua, miten voisi olla hyvä syödä ja kuinka innostuksissaan tulisi kropasta pitää huolta.   
Kirjassa oli paljon hyviä juttuja kerrottuna helppo tajuisilla sanoilla. Sofian tyyli kirjoittaa on mielestäni rentoa ja hauskaa, rehellistä ja mutkatonta. Esimerkiksi: " 42 kilometrin juoksemisessa ei ole mitään järkeä (eikä siinä tarvitsekaan olla). Se on parasta , koska se on vaikeaa (eikä sen tarvitsekaan olla helppoa). Se on parasta, koska teet sen itse mutta et ole yksin. Se on parasta, koska se on tuskallista mutta palkitsevaa. Se on parasta, koska et usko pystyväsi siihen mutta pystyt kuitenkin."
Sofian haaveena jo ennen juoksuharrastuksen aloittamista oli maratonin juokseminen. Kaikilla ei tarvitse olla harjoittelussa sama päämäärä, vaan jokainen asettaa omat tavoitteensa. Tavoite voi olla 5 kilometrin yhtämittainen juoksu tai 10 kilometriä alle tunnin aikaan, Tavoite voi olla oman terveyden ja kunnon ylläpito juoksemalla tai uusien polkujen valloittaminen. Kaikki tavoitteet ja unelmat ovat hyviä ja mahdollisia! 

Lähde mukaan yhteiseen juoksukevääseen!
Lukemisiin ja juoksemisiin :)

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti