maanantai 1. tammikuuta 2018

Ja sitten alkoi vuosi 2018

Hienosti hyvästeltiin vanha vuosi ja toivotettiin uusi vuosi 2018 Seinäjoella vastaan. Paikalliset yrittäjät tarjosivat ilotulituksen, kaikki 5 minuuttia ja hienohan se oli. Savun hajun joukossa leijaili myös hivenen haikeutta ja hymyn nostattavaa huokausta. Oli hienoa päättää taas yksi eletty vuosi ja aloittaa uusi. Uusi kalenteri ei hetkeen aivan tyhjä enää ole ollut, mutta kaikki treenit ja ohjaukset ovat edessä, vain tekemistä vaille. Paljon mahdollisuuksia sekä vanhoja ja uusia kohtaamisia.
Vuoden vaihteen räiskintää.

Omia tavoitteita alkaneelle vuodelle on liikkeessä pysyminen
  • Vähintään 120 juoksukilometriä joka kuukausi (yli 2000 kilometriä vuodessa).
  • Pyörällä ja juosten töihin mahdollisimman usein.
  • Hiihtoa fiiliksen mukaan yksin ja lasten kanssa.
  • Säännölliset lihaskuntotreenit ja voimatreenit että jaksaa tunkata poluilla ja muutenkin elämässä.
  • Säännöllisesti kehnhuoltoa ja rentoutumista.
Alustavia kisasuunnitelmia ovat;
  • Karhuviesti huhtikuussa (toivottavasti saadaan tänä vuonna työpaikkajoukkue..)
  • NUTS Karhunkierros 55k toukokuussa (ensimmäinen ultramatkani!)
  • Venlojen- ja Jukolanviestit kesäkuussa (kuinkahan monta osuutta tänä vuonna..)
  • FIN5 -suunnistusviikko heinäkuussa
  • Tunturisuunnistus elokuussa (toivon saavani jonkun kaveriksi..)
  • Vaarojen Maraton lokakuussa (matka vielä mietinnässä..)
  • Kansallisia, AM- ja SM-suunnistuskisoja mahdollisuuksien mukaan helmikuulta syyskuulle
Lisäksi haavailen pääseväni jossain juoksemaan sileän puolimaratonin, kun en ole sitä pariin vuoteen juossut. Mutta aika näyttää löytyykö sopivaa kohtaa. Meijun kanssa varmasti retkipyöräilemme taas kesällä ja muutenkin olen melko avoin kaikille uusille ja vanhoillekin kokemuksille mitä sopivasti kohdalle tulee. Toivottavasi pysyn terveenä ja vältyn vammoilta sekä saan työvuoroni ja muut kinkerit sumplittua. Asiat tärkeysjärjestyksessä mennään ja huilatakin pitää muistaa.

Ilman säntillistä treeniohjelmaa mennään. Kevyempiäkin viikkoja teen muu elämä huomioiden. Nousujohteisesti kuitenkin tarkoitus mennä kohti kevättä. Nopeuskestävyyttä ja kestävyyskuntoa treenaten. Haluan jaksaa edetä pitkään, sillä ultramatkat kiinnostaa, ei voitto mielessä vaan itsensä haastamisessa.
Kaikkea mielenkiintoista siis olisi luvassa :) Ei malttaisi odottaa!

Anun ja Rexin tervehdys kävelylenkillä.
Kuten tiedätte, tykkään haasteista. Marrasputki (juoksua joka päivä marraskussa vähintään 25min) oli oiva esimerkki siitä. Nyt KPK-ryhmässä (Kestävyyttä PintaKaasulla 24/7) alkoi tammihaaste, jossa tulee liikkua lihasvoimalla vähintään puoli tuntia joka päivä ja havannoida ympäristöä ja kertoa havainnoista sanoin tai kuvin. 

Aiheet ovat -> 42, auringonlasku, auringonnousu, avanto, bensamittari, celsius-lukema, jäljet hangessa, järjetön jää, jäähalli, jääpuikko, kellonaika, kioski, kirkko, kolmet lenkkarit, koulu, kunnan raja, kunnantalo, laituri, latu, liikenneympyrä, oman kuvan heijastuminen, paikallinen nähtävyys, postin postilaatikko, ryhmäkuva (vähintään 5 osallistujaa), savuava savupiippu, silta, tehtaan valot, tikapuut, valoteos/valoilmiö, vastaantulijan tervehdys ja vesi (joki, järvi, meri).

Tähän mä lähdin. Osa aiheista vaikuttaa helpoilta, osa haasteellisemmilta. Tekemiset ja menemiset pitää tarvittaessa miettiä niin, että treenin aikana jokin aina tulisi havainnoitua. Loppua kohdenhan tämä sitten tulee vaikeutumaan. Tänään kuitenkin starttasin ystäväni Sannan kanssa aamulla kävelylenkille ja siinä matkatessa ja tuttuja moikkaillessa päätin kuvauttaa vastaantulijan tervehdyksen. Anu ja Rexi tulivat kuin tilauksesta vastaan ja Sanna kuvasi. Kiitos osallistumisestanne mun haasteeseen :) Tulen teille raportoimaan kuinka haaste tammikuun kuluessa etenee.
Ja tekin ehditte vielä haasteeseen halutessanne mukaan!

Hienoa alkanutta vuotta kaikille!

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti