sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Mitä vuosi 2017 antoi?

On vuoden viimeinen päivä. Tämä on ihana hetki, kun palaa muistoissa kuluneen vuoden tapahtumiin. Ennen kuin selasin tätä blogiani läpi, muistelin hetken mitkä asiat ja hetket ensimmäisenä nousee mieleen. Oli hyviä hetkiä, itsensä voittamista, ystäviä, väsymystä, valtavaa pettymystä, haaveiden täyttymistä ja uusien huimien haaveiden syntymistä. Hieno vuosi jälleen kerran eikä sitä onneksi ole joutunut taivaltamaan yksin :)
Viime talven Energia Juoksuryhmän kanssa metsässä.
Metraining-blogi on alkujaan mun ja Marjutin yhteinen kanava kertoa mitä ja miten kaksi erilaista ja kuitenkin niin samanlaista perheen äitiä treenaa. Tavoitteemme oli kannustaa ihmisiä liikkumaan, syömään terveellisesti ja asettamaan omia tavoitteita ja haaveita. Nykyään blogi kertoo enemmän mun liikunta harrastuksista ja siitä miten mä liikutan teitä. Ilokseni blogia luetaan ja saan kivaa palautetta. Kiitos, että kuljette mukana :)

Vuoden klikatuimmat postaukset olivat;
1. Retkellä Merenkurkun saaristossa (yllättävää!)
2. Hullut Ylläksellä (Nuts Ylläs 30km, aivan huikea reissu!)
3. Ennen starttia (Pohdintaa ennen Vaarojen maratonin 43 km starttia)

Vuodelle 2017 asetin tavoitteeksi juosta vähintään 100 kilometriä joka kuukausi ja se onnistui helposti. Juosten teillä, poluilla ja pururadoilla on juostu yhteensä 1772 kilometriä. Suunnistaen (linnuntietä) kilometrejä kertyi 262. Täten vuodelle 2017 juoksukilometrejä kertyy 2033. Mun ennätys lukemat ehdottomasti. Keskimäärin 10,5 kilometriä per tehty lenkki. Pieniä kolotuksia ja kiristyksiä lukuunottamatta ne kertyivät helposti. Marrasputkeen lähteminen oli positiivinen kokemus ja juoksu innostus sai lisää tulta alleen.
Marrasputkessa :)
Pyöräily kilometrejä kertyi 1786. Suurin osa työmatkapyöräilyä, mutta myös retkipyöräilyä Meijun kanssa. Yhteensä HeiaHeia:ssa mulla on merkintöjä 802 tunnin edestä, joista esimerkiksi siivousta 57 tuntia, lumitöitä 9 tuntia ja hiihtoa 22 tuntia (222 kilometriä).
Pyörälenkki Lapualle Heinäkuussa.
Pieni flunssa vaivasi vuoden vaihteessa ja seuraavan kerran vasta elo-syyskuun vaihteessa. Ja Vaarojen maraton oli vaarassa, kun sinnikäs yskän kröhä puski päälle. Tilastollisesti siis aivan normi vuosi sairastelun osalta. Ja viiva takaseinään, että ympärillä vellonut mahatauti ei löytänyt meille kertaakaan!

Mieleenpainuvimpia hetkiä olivat Joensuu Jukola (3 osuutta vuorokauden sisään), Nuts Ylläs 30 kilometriä (sijoitus 6./158. ja seuraavat pari päivää olin ihan jumissa ettei hetkeen. Rakastuin Suomen Lappiin.), Tunturisuunnistus Saariselällä (en saanut paria, joten menin naisten pääsarjaan. Ensimmäistä kertaa sain gbs-seurannankin.), suunnistuksen Maakuntaviesti Jurvassa (Pala tulee kurkkuun edelleen.. Tämän kisan jälkeen suunnistusvire syksyn kisoihin oli ihan kadoksissa..) ja Vaarojen Maraton Kolilla (vuoden päätavoite ja kröhän vuoksi oli otettava rauhallisesti. Silti sijoitus 18./160. Ihanan rankkaa!).
Vaarojen Maraton 2017 (kuva Teemu Takkula)
 Kisoja oli useita muitakin, erityisesti suunnistaen ja polkujuosten. Rogaining kisoissa olin Päivin (neljä päivää Ylläksen reissun jälkeen) ja isoveljeni kanssa. Multisport kisassa Ylistarossa menin Elisan ja Jannen kanssa ja syksyllä tuli pyöräsuunnistustakin kokeiltua. Jokusen mitalin ja tuotepalkinnon olen saanut, mutta ehdottomasti parasta ovat olleet kaikki ne elämykset ja kokemukset, toisten seura ja kannustus. Kiitos Niina ja Harri, Sari, Ninni, vanhempani, mieheni, lapset, suunnistusseurani väki ja muut ystäväni, jotka jaksavat kuunnella juttujani ja katsella kun taas mennään. Minkäs intohimoinen itsensä haastaja itselleen voi ;)
Kartoilla saisi useita lakanoita, niitä on niin paljon. Tässä joitain muistoja vuodelta 2017.
Vuoden aikana itseni lisäksi on tullut liikutettua teitä muitakin. Juoksuryhmiä ohjauksessa oli 5, "jumppa"ryhmiä niin Jalasjärvellä kuin Ilmajoella ja useita yksilöasiakkaita. Kevään buukkasin itselleni turhan täyteen ja aika oli loppua kesken. Tästä viisastuneena jo syksylle vähensin ryhmiä ja töissäkin tein lyhyempää työviikkoa. Nyt löytyikin sopiva määrä ohjauksia, mitä jaksan ja ehdin kunnolla tehdä. Kiitos teille kaikille ryhmissä käyneille ja yksilöasiakkaille luottamuksesta. Monen kanssa matka vielä jatkuu :)
Syksyn juoksuryhmän kanssa porrastreeneissä.
Pohjia on siis luotu alkavalle uudelle vuodelle ja sen haaveille ja unelmille. Kaikkea mukavaa ja kutkuttavaa on tulossa.
Kuitenkin hetki vielä tuumeksitaan mennyttä.

Mitä vuosi 2017 sulle antoi?

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti