keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Ranteessa Garminin Vivosport

Mulla on ollut nyt kaksi kuukautta ranteessa Garminin Vivosport-aktiivisuusranneke, jonka sain palkinnoksi Vaarojen maratonilla lokakuussa. Aikaisemmin mulla on ollut käytössä Garminin Forerunner220-sykemittari, josta olen tykännyt ja se on ollut aivan sopiva mun tarpeisiin. Kuitenkin vaihto Vivosportiin oli merkittävä, sillä jo sen koko ja keveys tuntui..tai siis ei tuntunut sillä Vivosport on lähes huomaamaton ranteessa. Käyttömahdollisuudet ja -ominaisuudet laajenivat ja nyt ranneke on kädessä lähes koko ajan.
Garmin Vivosport-aktiivisuusranneke
Mä olen todella huono ja laiska lukemaan ohjeita. Paperisten pikaohjeiden avulla kuitenkin pääsin käytössä hyvään alkuun. Garminin nettisivuilta löytyi tarkemmat ja laajemmat ohjeet ja hakusanalla löytyi juuri ne nippeli tiedot mitä halusi selvittää. Kosketusnäyttö on yllättävän näppärä ja kun hoksasin laittaa kosketuslukon menemään automaattisesti päälle, ei tullut ihmeellisiä keskeytyksiä tai valikoissa surffailuja. Niin ja tovin tutkittuani sain myös mailit kilometreiksi.
Viikon tehominuutit täyttyy.
Kellossa on sykkeen mittaus ranteesta. Ennen oon epäillyt ja lukenutkin kokemuksia rannemittauksen heikkouksista, mutta nyt tämän kahden kuukauden käytön jälkeen voin todeta mielipiteeni muuttuneen. Joitain yksittäisiä sykkeen heilahdus piikkejä on ollut ja vain yhden kerran jostain syystä kello keskeytti ajan ja matkan mittaamisen lenkin aikana kahdesti. Jos ranneke on löysästi, saattaa syke hetkellisesti olla kateissa. Silti sen ei tarvitse olla valtavan kireällä toimiakseen keskeytyksettä ja silikoninen ranneke on miellyttävän pehmeä.
Askeltavoitteet koukuttaa kävelemään.
Sisään rakennettu gbs toimii luotettavasti, mielestäni luotettavammin kuin vanhempi Garminini. Tosin en vielä ole päässyt Ninnin kanssa lenkille, jolla usein on molemmissa ranteissa mittarit ja mun vanhan kanssa heittoa on saattanut olla jopa kilometri. Jo lenkin aikana voi seurata sykettä, aikaa, matkaa ja kulutettuja kaloreita. Lenkin jälkeen lisäksi keskisykettä ja -vauhtia. Kelloon saa asennettua omia sykealueita, intervallitreenejä ja näihin hälytyksiä, jolloin kello piippaa tai värisee. Voimaharjoittelussa on omat säätönsä, joita olen vasta hyvin vähän testaillut.
Syke mitataan ranteesta eikä sykevyötä tarvitse ollenkaan.
Arjessa mielenkiintoisimpia tietoja on tutkailla miten on nukkunut, kuinka askeleita kertyy päivässä ja kuinka tehotunteja kertyy viikossa. Unen vaiheet perustuvat sykevaihteluihin ja liikkeisiin. 8 tunnin yöunet on tavoite ja toisinaan siihen pääsen ja toisinaan en. Marrasputkessa päivän askeleet ylsi useampana päivänä yli 20 000, mutta nyt joulukuun alussa askeltavoitteena on 15 000. Jos mahdollista, jätän töissä auton kauemmaksi parkkikselle kävelläkseni sieltä ja samaten lasten harrastuksissa auto jää parkkiin ja kävelen kauppaan tai kirjastoon, usein vielä hiukan koukaten. Askeleita on hauska kerätä ja se on melko koukuttavaa. Helppoa arkiliikuntaa. Jos on paikallaan tunnin, tärinä ranteessa ilmoittaa että "Liiku!". Silloin noustaan ylös ja kävellään vaikka pöydän ympäri jos ei muuta heti siinä hetkessä ehdi.
Kohta juostaan.
Kaikenhan saa nykyään kännykkään, kuten Garmin Connect-palvelunkin! On muuten näppärä ja sinne tallentuu kaikki tiedot. Siellä pystyy muokkaamaan lenkkien infoa, vaihtamaan lajia (toki esim vesijuoksua ei löydy...) ja vertailla eri päivien diagrammeja. Tiedot pystyisi myös jakamaan toisten Garminin käyttäjien kanssa, mutta ainakin toistaiseksi pidän tarkat infot itselläni ja Heiaheia-palvelussa jaan suurpiirteisemmät tiedot liikkumisistani.
Yhden lenkin dataa kännykässä.
Aktiivisuusrannekkeen akku kestää viikon älykellotilassa, mutta gbs päällä vain 8 tuntia. Välillä kun päivässä voi tulla lähemmäs neljäkin tuntia urheilua, saa kelloa olla lataamassa jopa joka toinen päivä. Toisaalta lataus ei kestä kauaa, joten jos aamulla huomaa akun olevan vähissä, ehtii se latautua parin tunnin lenkin tarpeisiin aamupalan syömisen aikana.

Rannekkeen saisi myös synkronoitua kännykän kanssa ja näin ollen viestit, sähköpostit ja some-päivitykset sekä puhelut näkyisi ranteesta, mutta kyseessä olevaa toimintoa en ole ottanut käyttöön.
3.pv joulukuuta 8 tunnin yluni ei täyttynyt.
Loppujen lopuksi annan Vivosportille hyvät arvosanat ja voin suositella sitä ihan kenelle tahansa. Se antaa mielenkiintoista dataa aktiivi liikkujalle ja motivoi tehostamaan meidän tavisten arkiaktiivisuutta.

~Eija~

P.S. Postausta ei ole tehty yhteistyössä Garminin kanssa, vaan aktiivisuusrannekkeen eteen olen itse kisassa juossut ja osallistumisenikin kisaan olen itse maksanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti