maanantai 18. maaliskuuta 2019

Sadan kilsan viikko

Viime viikon sanat olivat loma ja juoksu. Nämä sisälsivät sanat auringonpaiste, lumisade ja loskaa. Ja kun nämä kaikki ynnää yhteen, tulee siitä yli 100 kilometriä juoksua 🏃
Auringonpaistetta.
Sain todellakin vuoden ensimmäisen viikon, kun juoksukilometrit paukkui yli sadan. Tarkka määrä on 106 kilometriä. Keli vaihteli mahtavasta pikku pakkasen auringonpaisteesta sakeaan lumisateeseen muuttuen loppu viikosta polvia myöten kastelevaan loskaan. Helpohkoa sulaa asfaltti pätkää ei montaa kilometriä ollut, mutta sitä kohti mennään. Sunnuntain polkupitkis antoi lonkille ja lantiolle niiden ansaitsemaan ärsykevaihtelua tiejuoksujen lomaan.

Juoksin yli puolet kilometreistä yksin, mutta aivan mahtavaa oli saada seuraa vajaalle puolelle. Lyhin lenkki oli lauantai illan 6 kilometrin saunalenkki koko päivän laskettelun jälkeen ja pisin sunnuntai aamun 22 kilometrin polkupitkis. Aikaa kului, eikä tämä olisi ilman lomaa mahdollista ollutkaan.
Lumisadetta.
Kropan heikko hetki oli torstaina, kun vasemman jalan lonkankoukistaja oli todella ärtynyt ja pakaroissakin tuntui. Ehdin jo miettiä kuinka perjantain puolimaratonin pituisen lenkin kanssa käy, sillä lyhyenkin istumisen jälkeen otti todella kipeää. Kuitenkin hyvin nukutun yön jälkeen kroppa olikin ihan ok eikä kolotuksen kolotusta tuntunut. Ei edes pitkä autolla ajelu Ikeaan tuntunut missän. 

Joku ehkä jo miettii miksi halusin juosta juuri 100 kilometriä. Yksinkertaisesti sen vuoksi, että toukokuussa, tarkalleen ottaen vajaan 10 viikon päästä, juoksen yli 80 kilometriä Rukalla ja vajaan 17 viikon päästä yli 100 kilometriä Ylläksellä. Jalat tarvitsee iskutusta, kroppa kestävyyttä ja pää mielen hallintaa. Katsotaan ehtisinkö vielä ennen toukokuuta juosta toisen samanmoisen viikon.

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti