keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Partiokisa keskiviikko illassa

Lomaviikko on mennyt toteen, sillä tekemistä on ollut niin paljon etten olisi töissä edes ehtinyt käydä. Torstai aamulla lähdemme aikuis porukalla kohti Rukaa ja keskittyminen polku-ultralle voi todenteolla alkaa, mutta alku viikko on pitänyt hoitaa muita asioita reissun alta pois. Ylistaron Kilpa-Veljet järjestää suunnistuksen aluemestaruus keskimatkat sunnuntaina ja mun hommana on ollut järjestää notkuva palkintopöytä. Palkinnot on nyt järjestyksessä ja valmiina kisakeskukseen toimitettavaksi. Kuljetuksen hoitaa vanhempani kun samalla vievät tytöt kisaamaan. Me ollaan silloin jo kotimatkalla, mutta ei aivan ehditä kisan ajaksi paikalle. 
Nyt kun palkinnot oli ok ja vähän pakkailujakin sain tehdyksi, oli sopiva piipahtaa keskiviikko illan iloksi Kauhajoella sillä siellä oli suunnistuksen am-partio kisat. Nämä ovat yksi hauskimmista kisoista. Kertauksena lyhyesti, että yhdessä partiossa on kolme jäsentä ja metsään lähdetään yhdessä. K-rastilla jaetaan kartalle merkityt rastit niin, että kaikki rastit tulee haetuksi. Lopulta kaikki kokoontuu kokoontumisrastille ja siitä jatketaan yhteisten rastien kautta maaliin. 
YKV:n porukkaa
Meitä oli YKV:stä taas iso porukka matkassa ja lapsista useampi oli ensikertalainen. Myös meidän 9 vuotias neiti oli ensimmäistä kertaa. Mua jännitti neidin puolesta valtavasti, sillä neiti ei ole montaa kertaa mennyt vielä ilman siimaa yksin. Omasta ensimmäisestä partiosta muistan sen, että menin kaverin kanssa kahdestaan rasteja hakien. Ikääni en muista. Parhaamme mukaan nyt ohjeistimme tyttöjä ja sitten ei voi kuin antaa heidän mennä.

Me lähdimme 15 minuuttia tyttöjen perään ja pian jo K-rastilla näin tytöt yhdessä porukassa. Mun partiosta Päivi ja Essi alkoivat jakamaan rasteja ja mä opastin tyttöjä. Anteeksi naiset kun en oikein pystynyt keskittymään meidän suoritukseen. Mä lähdin hakemaan kartan itäisimpiä rasteja, melko pahan näköisestä rinteestä. Sinne sai juosta rallatella hyvä tovi. Yhtä rastia menin oikealta ohi, mutta muut löytyivät sopivasti. Kokoontumisrastilla olinkin sitten monta minuuttia ennen Essiä ja Päiviä. Tässä kohdassa aina tulee jossiteltua, että mä olisin sittenkin ehtinyt hakea tuon tai tuon. No siinä odottelin naisia hyttysten syöttinä ja onnekseni näin että tytöt pääsivät lähtemään viimeisille yhteisille rasteille. Kovasti heillä oli hankaluuksia ollut, mutta kaikki rastit olivat hakeneet ja toisensa löytäneet kokoontumisrastilta. Lopulta tytöt nappasivat pronssia ja meidän neiti oli niin onnellinen - ja niin olin minäkin 😍 Kotona on usein tullut sanomista, kun mä kannan mitaleita kotiin, mutta tytöt eivät ole saaneet. Toki ovat vielä niin nuoria, ettei heidän sarjoissa vielä am-mitaleita jaetakaan. Mutta tämä oli oikein hyvä juttu.
Palkintojen jaossa.
Päivi, Essi ja mä saimme lopulta myös pronssia. Oltiin siis pääsarjassa, kun Essin ikä ei vielä riittänyt nuorimpiin ikänaisiin, mutta näin pääsi kaikki halukkaat kuitenkin osallistumaan. Kiitos teille naiset ja anteeksi kun en aivan pystynyt tällä kertaa keskittymään. Loppu tulos kuitenkin hyvä, eikä kauas jääty edellisistä.
Iso ja pikkuisempi pronssi kotiin :)
Nyt pitäisi jo mennä nukkumaan, sillä aamulla on aikainen ylösnousu, loput kamat kasaan ja pitkä ajomatka Rukalle. Saattaa alkaa jännittämään...

~Eija~

1 kommentti: