torstai 9. helmikuuta 2023

Talviloma

Ehkä on paikallaan heittää kuulumisia, miten täällä menee ja kuinka kulkee. Jostain ihmeen syystä blogiin kirjoittelu jää muiden asioiden jalkoihin, vaikka useita ideoita syntyy, erityisesti lenkeillä. Mutta ei ne ideat enää sohvalla istuessa niin hyviltä kuulosta ja sitten jo väsyttääkin ja haluaa mennä nukkumaan. Ei täällä mitään erikoista ole, mutta mä heräilen pikku hiljaa, samaa vauhtia kun valon määrä lisääntyy.

Aamupäivä lenkillä. Aurinko jo lämmittää!
Kaikki perusasiat siis on hyvin, normaalia arkea ylä- ja alamäkineen, iloa ja toisinaan hiljaiseksi vetävää murhetta. Sitä elämää, jota kaikki elää, mutta silti erilaista ja jokaisella ainutlaatuista ja erikoista. Ei onnea koe, jos ei joskus harmitakin. Toisinaan hammasta purren ja leuka rintaan painaen eteenpäin, kun taas joinain päivinä ei voi olla ilosta hyppimättä ja innostustaan läheisille jakamatta. Aina se innostus ei tartu läheisiin, sen verran älyttömyyksiä ja päättömiä haasteita ja unelmia itselleen keksii. Sillä jotain on mielessä ja katsotaan kuinka vahvaksi ajatus kasvaa.
Iltalenkillä.
Viime vuoden lopun alavireinen olo kropassa ja vuoden alun influenssa pakotti huilaamaan ja istumaan sohvalla kutimet käsissä. Tuntui vaikealta päästä taas vauhtiin, mutta nyt muutaman viikon ja erityisesti viime viikon loman jälkeen voin todeta, että vauhtiin on päästy. Tavoite on ollut saada juoksu taas sujumaan ja ajatus NUTS Ylläs-Pallaksen satamailiselle elää edelleen. Oon tehnyt pitkiä pk-lenkkejä, pari kertaa lyhyitä rentoja vetoja ja välillä ihan vaan mukavaa fiilistelyä poluilla tai saunalenkillä omalla kylällä. On ollut tosi kivaa äänikirjat korvilla ja välillä ystävien seurassa. Juoksemisen lisäksi on tullut käveltyä paljon, jota oon aina pitänyt hyvänä palauttavana tekemisenä.
Ilmajoella on tilaa juosta ja hengittää.
Tänä talvena on hiihdeltyä tullut todella vähän. Kuitenkin lomalla tuli käytyä muutaman kerran ja hiihto kilometrit on nyt lähes 200. Kahteen viime talveen verrattuna ollaan siis huimasti takana, mutta näin mennään tällä kertaa. Vähäisistä hiihtokilometreistä huolimatta innostuin ajatuksesta osallistua usean vuoden tauon jälkeen "hiihtokilpailuun". Heh, kuulostaa komealta, mutta onnekseni oikeasti kyseessä on enemmänkin retkeilyhiihto numerolappo rinnassa. Kyseessä on Kauha-hiihto ensi viikon sunnuntaina. Hiihtopäivälle alunperin ohjelmoitu yhteistreeni Etelä-Suomessa peruuntui, joten oli hienoa löytää tilalle jotain yhtä innostavaa ja se, että saan ainakin Sarin kaveriksi, on ihanaa.
Poluilla :)

Ekan kerran sain aikaiseksi lähteä Lapua-Kauhava välille hiihtämään.
Viime viikon loma kului siis juosten ja hiihtäen, pari kävelylenkkiä ystävien kanssa ja lisäksi oli sulkapalloa lumisella pihalla tyttären kanssa, kävin talvirasteilla ja kylän naisten kanssa pelattiin sählyä. Palautteluna tein venyttelyjä, pilatesta ja useampi kerta suoraan lenkiltä pulahdin avantoon. Iltaisin oli todella väsy ja meninkin samaan aikaan nukkumaan kuin muukin perhe. Loma oli mun näköinen ja kieltämättä olisin voinut jatkaa toisen samanmoisen perään.
Kalajaisissa oli lunta enemmän kuin Ilmajoen kaakkoisosassa.
Mutta töihin paluu on ollut takkuinen ja on ollut hakemista työfiilikseen pääsemisen kanssa. Aikaiset aamuheräämiset, jos ei kyse ole lenkille tai kisoihin lähtemisestä, on mulle vaikeita. Tänään on vasta iltavuoroon meno, joten oon heti aivan kuin toinen ihminen, kun saan nukkua aamu kahdeksaan asti. Todella harvoin vapaapäivinä nukun myöhään ja kello 10 on mun mielestä jo myöhään. Tänään tarkoitus on polkea pyörällä ensin salille tekemään voimatreeni ja sieltä suoraan töihin. Illalla klo.22 sitten kotiin ja todennäköisesti suoraan nukkumaan. Huomenna perjantaina on vapaapäivä ja jos vaan jalat on ihan ok, teen parin tunnin juoksulenkin. Jalat, varsinkin tuo oikean jalan pohje, oikuttelee isosta rasitus kuormasta. Tänään aamulla teinkin taas täsmä iskun jalkoihin venyttelemällä oikein kunnolla. Hierontaan pitää varata pian aika.
Sulkkis onnistuu talvellakin :)

Pojan synttäriaterialla.
Kuten huomasitte, perus meininkiä on täällä suunnalla.
Hyvää helmikuuta kaikille!

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti