perjantai 24. maaliskuuta 2023

Tervetuloa hölkkään

Tervetuloa Komian kirkon hölkkään Ylistaroon sunnuntaina 2.4.!

Tämä on mun ja Päivin neljäs vuosi, kun päävastuussa järjestämme hölkän komialla kirkolla. Seuramme suunnistusjaosto on vahvana tukena. Kahtena ensimmäisenä vuonna (2020 ja 2021) pandemia pyörityksen vuoksi hölkkä piti siirtää perinteikkäältä kevään ajankohdalta elokuulle, mutta viime vuonna saatiin juosta huhtikuun alussa. Jännitystä tuo aina miten lumet ehtii sulaa ja onko kuinka paksusti hiekoitushiekkaa. Viime vuonna paria kohtaa lukuun ottamatta asfaltti paistoi, mutta nyt näyttää huonommalta, kun lunta ja räntää satelee ja öisin pitelee pakkasta.
Kuva Kirsti Kontturi, vuonna 2022
Hölkkä on vuosien aikana tarjonnut juoksijoille hyvän mahdollisuuden testata omaa kevät kuntoa tarkistusmitatuilla matkoilla. Myös vähemmän kisa- ja aikamielessä juoksevat pääsevät aistimaan juoksutapahtuman tunnelmaa matalalla kynnyksellä ja melko edullisestikin kun vertaa tämän hetken osallistumismaksuja eri tapahtumissa. 26.3. asti ennakkoilmoittautumiset ja sen jälkeen korotetuin hinnoin. Myös paikan päällä voi ilmoittautua, mutta sujuvinta se on ennakkoon.

Reitit on hyvin merkattu ja opastajia löytyy reittien varreltakin. Tulospalvelu toimii, juomapisteillä on mehu ja vesi tarjoilu (tämäkin oli pandemia aikana pois laskuista) ja palkinnot ovat taas taattua laatua. Komian kirkon hölkässä kaikki osallistujat saavat hienon muistomitalin, kilpasarjojen nopeimmat ja kaikki alle 14 vuotiaat lapset palkitaan ja tietysti hölkkäsarjoissa on arvontapalkintoja.

Tänä vuonna paikalla on myös kaffila, jota pitää Ylistaron kappeliseurakunta. 
Komian kirkon hölkän muistomitali
Vaikka tekemistä on paljon, muistettavaa on paljon, niin onhan tämä mukavaa puuhaa. Palkitsevinta on se, että juoksijat löytävät lähtöviivalle.
Joten nähdäänkö Ylistarossa ensi viikon sunnuntaina?
Lisäinfoa löytyy ykv-suunnistus.net.

-Eija-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti