sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Puuterilumimetsissä

On ollut todella kiva viikko ja suurin hyvän mielialan ylläpitäjä on ollut tuo taivaalta satanut lumi!! Kyllähän tätä on odotettu ja mun puolesta voisi tulla vielä samanlainen satsi lisää. Sattui meidän koululaisille aikasta loistava hiihtoloman aloitus keli :D!

Viikon aikana oon saanut taas liikkua myös mahtavien ihmisten kanssa ja se jos mikä nostattaa omaa fiilistä :) Kiva-juoksukoulussa lenkkeiltiin rytmiikkaa vaihdellen, Neiron treeneissä palloiltiin ja Ahonkylässä liikuteltiin kahvakuulia kuntopiirissä. Yksilöasiakkaiden kanssa nautittiin lumesta ja liikunnan tuomasta punaisista poskista. Ennen lumipyryä ehdittiin EnergiA talvijuoksuryhmän kanssa juosta poluilla nastat rouskuen. Mukavaa menoa ja seuraa, kiitos teille kaikille :) Osan kanssa pidetään hiihtoloman ajan taukoa, mutta viikolla 10 ryhmät taas jatkuvat.
EnergiA talvijuoksuryhmä poluilla.
Nyt kun tuota lunta saatiin, on metsään, puoli tuntemattomaankin hiukan turvallisempaa lähteä. Jos ei ole puhelimeensa ladannut jotain gbs-reitti ohjelmaa turvaksi, on kuitenkin aina kätevää palata omia jälkiä takaisin. Toki tämä edellyyttää sen, että kukaan muu ole samaisessa metsässä juuri kulkenut. No metsiähän Suomessa riittää ja jokamiehenoikeuksiin kuuluu saada kulkea niissä vapaasti turmelematta luontoa. Tarkoittaen ettei puita revitä eikä roskia jätetä jälkeen. 
Meidän leveysasteella metsässä pystyy juuri nyt hyvin kulkemaan perus talvikengillä. Jos lisää lunta saataisiin, olisi parempi vaihtoehto lumikengät. Oon niitä suunnitellut ostavani, vaikka ehkä tälle talvelle en ehdi.
Kutsuva luminen metsäpolku.
Valoakin riittää päivä päivältä enemmän, joten työpäivän jälkeen on hyvä haukata happea ja ladata aurinkoenergiaa. Tällä hetkellä Keski-Suomessa valoisa aika pitenee noin kuudella minuutilla päivässä. Ulkoilu luonnon helmassa, hiljaisuudessa irrottaa päivän kiireistä ja rentouttaa niin mielen kuin kropan. Jokaisella varmasti on hetki aikaa, puoli tuntia tai vartti. Se on sitten itsestä kiinni käyttääkö tuon ajan itselleen vai tv-viihteelle tai muulle vastaavalle. 
Mä olen kuljeskellut metsässä kahlaten lumessa ja ihaillen luonnon kauneuta. Metsässä voisi samoilla loputtomiin. En muista koskaan varsinaisesti pelänneeni metsässä, en varsinkaan villieläimiä. Ihmisten lemmikkieläimiä tosin pelkään lähes viikottain. Joitakin tienpätkiä omalla kylällä tulee välteltyä vapaana kulkevien koirien vuoksi. Ei sen kamalampaa voi ollakaan kuin puolen metrin päässä jolkotteleva ja räksyttävä koira, etkä voi olla varma mitä se seuraavaksi tekee. Toistaiseksi pohkeet ja housunpultut ovat säästyneet.
Luonnon lumi paanaa :D
Niin ja pääsinhän mä vihdoin luonnon lumillekin, metsän siimekseen! Seinäjoella saatiin viimein 5 kilometrin kuntorata auki ja reilu 7 kilometrin siivu Ilmajoen Ahonkylään. Lauantaina hiihtelin perinteisellä tyylillä ja tänään, sunnuntaina luistellen. Ai että oli mukavaa vaihtelua sen 1,5 kilsan kiekan kiertelyn jälkeen :)
Talvista viikkoa kaikille lomalla ja töissä ahertaville :D

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti