torstai 8. kesäkuuta 2017

Cooperin lujaa

Ei ollut tarkoitus, mutta kun tyttöjä leirille kuljettamaan lähtiessä unohdin nuorimman tyttären pyörän kotiin, oli odotteluajan yhteiselle lenkille keksittävä jotain muuta. Vaihtoehdot olivat leikkikentällä kiikkumista, kaupoissa pyörimistä tai urheilukentällä oman vauhtinen juoksu tyttären hyppiessä korkeushyppypatjalle. Viimeinen ehdotus voitti ja siitä se ajatus lähti kokeilla juosta cooperi :D
Ensiksi otin rauhallista lämmittelyä ja jalkojen herättelyä hölkkäillen ja venytellen. Toissapäivän BodyAttack-tunti hiukan kiristeli pohkeissa, mutta kyllä ne siitä hiukan suli. Urheilukentän juoksurata on aivan mahtava alusta juosta kovat testijuoksut. Jos ei nyt aivan lennä, niin liitelee ainakin ;) Etusuoralla pääsi myötätuuleen ja takasuoralla oli vastaista, mutta ei kuitenkaan mikään paha. Sopivasti vaan viilensi muuten plus 23 asteista keliä.
Hetkeen ei ole tullut itse cooperia juostua, vaikka toisia olenkin juoksuttanut. Päätin vaan lähteä heti reipasta lujaa, niin että juoksu kuitenkin pysyy kasassa. Ensimmäinen 400 metrin kierros meni aikaan 1:43. Ei paha ja tuntui ihan hyvältä, joten sillä jatkettiin. Oman kellon gps näytti joka kierroksella hiukan pitempää matkaa kuin 400 metriä. 5 minuuttia jäljellä ja nyt pisti jo puuskuttamaan, mutta asennon pidin kontrollissa ja vauhtia yllä. 2 minuuttia jäljellä ja nyt puuskutin jo ääneen ja irvistin. Tytär pyöritteli päätään radan reunalla. Huikkasin vaan, että yritän juosta oikein tosi lujaa loppuun asti. 
Puuh ja 12 minuuttia täynnä! Hetken haukoin happea kuin kala kuivalla maalla ja taas palailin tolpilleen. Oma kello näytti matkaksi 10 metriä vaille 3000 metriä, mutta kentän merkintöjen mukaan matkaksi tuli 2915 metriä. Oon tosi tyytyväinen tulokseen ja sopivasti jäi nälkää joku toinen kerta tavoitella 3000 metriä täyteen :)

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti