perjantai 2. kesäkuuta 2017

Kevään juoksukoulu kuvina

Takana on useamman kuukauden juoksukoulut :D Seinäjoen voimistelijoiden kanssa treenailtiin Kiva-juoksukoulussa tammikuusta toukokuuhun ja Seinäjoen kaupungin työntekijöiden kanssa maaliskuusta toukokuulle. Toissapäivänä treenailimme yhdessä viimeisen kerran kahden ryhmän kanssa. Ei voi kieltää, ettei haikea olo olisi, sen verran mukavaa ja innokasta porukkaa oli kaikissa ryhmissä. Oli mahtavaa tutustua uusiin ja ennestäänkin jo jostain toista kautta tuttuihin ihmisiin paremmin. Jos osallistujat saivat juoksukouluista vinkkejä ja innostusta juoksemiseen, niin sain minäkin roppa kaupalla uutta ja opettavaisia asioita. 

Sanotaanko näin, että kevät oli todella haasteellinen ja yllättävä kelien puolesta. Oon aina sanonut, että keli on vain pukeutumis- ja asennekysymys, mutta kyllä nuo liukkaat, jäätävä tuuli ja lumisade toukokuussa laittoivat asenteen koetukselle. Selvisimme haasteesta kuitenkin hyvin ja kaikki treenit tuli tehtyä, vaikka mielikuvitusta piti välillä käyttää ;) Yhteistreenien jälkeen oli voittaja fiilis, että mentiin ja tehtiin vaan, vaikka yksin olisi helposti jäänyt sohvalle peiton alle.

Tässä kuvina mun ja juoksukoululaisten kevät:
Tammikuussa yhteislenkin alussa.

Ja katuvalojen loisteessa takaisin.
Menimme juoksutekniikkaa asia kerrallaan läpi ja näitä muistuttelin pitkin kevättä. Haettiin rentouttaa ranteista nilkkoihin asti, rullaavaa ja kevyttä askelta kohti sitä paljon puhuttua flow-tunnetta. Alkuun oli lenkeillä enemmän kävelyä kuin juoksua, kroppaa kuunnellen ja huoltaen. 
Puhuttiin myös polttoaineesta, eli ruuasta. Kestävyysliikkujat tarvitsevat ruokaa jaksaakseen tehdä treenin tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti. Hyvistä lähteistä hiilihydraatit, proteiinit ja rasvat. Ja herkutellakin saa aina silloin tällöin. 
Mun perusaamupala.

Alkulämmittelynä häntä-hippaa :D

Venyttelyt lenkin jälkeen.
Juoksukoulut pidettiin Seinäjoella ja hyödynsimme paljon eri liikuntapaikkoja. Muun muassa pururadat, Kyrkösjräven ulkokuntosali, Törnävän ja uimahalli-urheilutalon alueet, Jouppiskan metsät sekä hyppyrimäen portaat. Ei ole välttämätöntä hankkia esimerkiksi kuntosalijäsenyyttä, jos siellä ei viihdy, vaan voima- ja lihaskuntotreenit pystyy tehdä ulkonakin kotona, muutamalla edullisella välineellä tai oman kehonpainolla. Jokaiselle löytyy ihan varmasti se itselle sopiva ja mieluisa tapa liikkua ja pitää kuntoaan yllä. Mahdollisuudet ovat rajattomat, jos niille vaan antaa mahdollisuuden :)
Juoksemaan oppii juoksemalla ja siinä kehittyy koko ajan paremmaksi ja paremmaksi tekemällä monipuolista harjoittelua, hyötyliikuntaa unohtamatta.
Alkulämmittelyjä Kyrkösjärven ulkokuntosalilla.

Tuuli ihan mielettömästi!!
(kts puita!)

Voimaa käsivarsiin ja hartioihin.

Yhteislenkillä Törnävän maisemissa.
Kaikille ryhmille ohjasin cooperin -juoksutestin, 12 minuuttia niin pitkälle kuin pääsee. Meistä suurin osahan on sen juossut joskus yläasteella tai lukiossa ja muistot ovat melko kirjavat, suurimmalla osalla negatiiviset. Nyt kuitenkin kaikki asettuivat lähtöviivalle innokkaina (tosin myös jännittyneinä) ja vielä innokkaampia olivat juoksun jälkeen. "Koska saa juosta uudestaan?" ja "Jäi 50 metristä kiinni että olisin päässyt seuraavalle tasolle!". Itsensä ylittämisiä ja parhaansa tekemistä, joko koko matka juosten tai silloin tällöin kävellen. Mahtavaa menoa oli :D!
Huhtikuussa lihaskunto-kimbleä lumiraekuurossa.

Huhtikuussa kehonhuoltoa tennispallolla.

Huhtikuussa useamman sentin lumihangessa :)

Mäkitreenit.
Metsässä, itselle niin tärkeässä paikassakin käytiin lenkki tekemässä. Välillä pysähdyttiin nauttimaan maisemista ja halailemaan puita. Kaikille ei tule mieleen, että metsässäkin voi ihan hyvin juosta ja erityisesti se, että pysähdellä saa niin usein kuin haluaa. Joupiskan lähistöllä on mielestäni melko turvallista poiketa metsään poluille, sillä kuntoradat, tiet ja Kyrkösjärvi pökkää aina jostain suunnasta vastaan. Ja aina voi pyytää kaverin mukaan ja kännykkä on hyvä ottaa ehdottomasti mukaan taskuun. 
Poljettiin poluilla.

Voimaa jalkoihin portaissa.
KIITOS kaikille mukana olleille, toivottavasti pian saadaan jättää pipot pois lenkeiltä :D 
Keveitä askelia kesään ja kenties nähdään taas syksyllä. 
Kun lenkillä nähdään, heitetään ylävitoset :)

~Eija~

p.s. Kuvat julkaistu osallistujien luvalla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti