perjantai 9. maaliskuuta 2018

Ääh, flunssa

Se iski sitten muhunkin, nimittäin flunssa 😣. Jo vime viikon sunnuntaina tunsin lievää kröhää kurkussa, mutta troppasin itseäni ja päätin taistella vastaan. Meidän perheessä on tätä normi flunssaa ollut kaikilla enemmän tai vähemmän, ainoastaan yhdellä lievän lämpöilyn kanssa. Mutta ei nämä ole menoa pahemmin häirinneet; lapset ovat käyneet koulussa ja harrastuksissa, ruoka on maistunut ja on jaksettu leikkiä. Maanantai aamulla mulla oli kurkku selvästi kipeämpi, mutta lähdin kuitenkin suunniteltua hiihtolenkkiä lykkimään. Alusta asti oli melko voimatonta meno ja vaikka yleensä olo virkistyy parin kilsan jälkeen, nyt ei käynyt niin. Luistavassa kelissä kuitenkin ahersin 20 kilometriä ja päätin jättää siihen. Pysähdyttyäni alkoi armoton yskiminen! Yritin vielä tropata lisää ja illalle suunniteltu juoksulenkki sai jäädä väliin. Tiistaina kurkkukipu vain paheni joten koko päivän sitten vaan istuin sohvalla kutomassa villasukkaa ja samalla imeskelin kurkkukarkkeja. Suunniteltu hiihtolenkki peruttu. Illalla Jokkerin Ventin ohjauksessa en itse tehnyt oikeastaan yhtään mitään, vaikka mieli olisi tehnyt hyppiä mukana.
Tyttärelle villasukat!
Keskiviikon suunniteltu juoksulenkki peruttu. Iltavuoron klaarasin hiukan raskaalta tuntuvalla päällä ja torstaina koulutuspäivä nyt jotenkin meni. Onneksi koulutuksen aiheena oli väkivaltaisen asiakkaan kohtaaminen, kiinnipitämisiä ja otteesta irrottautumisia. Koko päivää ei siis istuttu, vaan pääpaino oli tekemisellä. Pysyi hereillä 😃. Eilen sitten lopulta nenä meni tukkoon, mutta onneksi kurkkukipu jo hiukan helpotti. Kuumetta ei ole, mulle ei nouse kovin herkästi, ja yöt olen nukkunut tosi hyvin. Kuitenkin tällainen normi flunssakin vie yllättävän paljon voimia ja kärsimättömänä ihmisenä en jaksaisi olla vaan. Rauhalliset kävelyt juniorin kanssa eskariin ja takaisin sai alku viikosta aikaan rajun yskimisen ja se sattui henkitorveen repivästi. Nyt keuhkot taas jo pelittää.
Eskariin prinsessa kyydillä :)
Eilen Naistenpäivän kunniaksi olisi ollut tarjolla vaikka ja mitä kivaa tekemistä. Olisi ollut ilmaisia jumppia, maastopyörälenkkejä ja luentoja. Alustavasti suunniteltu avantopulahduskin oli järkevintä siirtää tuonnemmaksi. Harmitti niin vietävästi jäädä sohvalle, vaikka toisaalta, sainpa villasukat tyttärelleni valmiiksi 👍 
Lepopäivän parasta antia!
Tämä perjantai päivä vielä mennään ihan rauhallisesti, uusinta Juoksija-lehteä lueskellen ja mutakakkua herkutellen. Todellista herkkusuun energiatankkausta viikonloppua silmällä pitäen, sillä sekä lauantaina että sunnuntaina olisi hiihtosuunnistuskisat, keski- ja pitkämatka. Starttaamassa olen, vaikka jälleen kerran tämä kunto on vähän kiikun kaakun, tulee niin mieleen viime syksyltä päivä ennen Vaarojen maratonia. Rauhassa on tarkoitus mennä, sillä pelissä ei ole niin paljon että tarvtsisi itseään särkeä.

Toivottavasti te lukijat ootte pysyneet terveinä! Ja jos tauti kuitenkin iskee, toivottavasti maltatte huilata! Vaikeaa se on, mutta pitkällä tähtäimellä järkevää.

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti