tiistai 26. marraskuuta 2019

Marrasharmaata

Jo viime viikolla on tuntunut, että marraskuu tullaan taas voittamaan ja että tästä selvitään. Vaikka vesisade on ropissut kasvoille ja kastellut kengät läpikotaisin lenkeillä, on fiilis ollut välillä kuin voittajalla. Kaiken peittävä pimeys ja harmaus voisivat kyseenalaistaa ulos lähtemisen, mutta niistäkin tulee sivuseikkoja kun valo keikkuu otsalla ja korvissa pyörii hyvä podcast. Kun niskaan on kuvainnollisesti kaatunut sangollinen kuraa ja jotkin asiat eivät anna rauhaa, on lenkillä saanut karistettua kurat olkapäiltä ja asioihin on saanut etäisyyttä. Marrasputken lenkit ovat kulkeneet yllättävän hyvin, vanhat vammat eivät ole huhuilleet ja uni on maistunut.
20/30
20. päivä marraskuuta tuli kuukauden 200. kilometri täyteen. Lyhyen matikkapään mukaan keskimäärin 10 kilometriä on tullut juostua päivässä. Tästä lähti ajatus yrittää pitää tämä tahti loppuun asti. Se tarkoittaisi että marraskuun kilometritavoite olisi 300. Joinain päivinä siis on juostava yli kymppi, että joinain toisina voi erinäisistä syistä johtuen jättää alle kymppiin.
21/30
22/30
Ja olenhan mä sitten juossut ja pitänyt suunnitelmasta kiinni. Torstaina 13 kilometriä, perjantaina ja lauantaina kympit ja sunnuntaina yövuorojen jälkeen pitkästä aikaa Ninnin kanssa poluilla reilu 16 kilometriä. Eilen maanantaina taas perus kymppi ja tänään tiistaina viikon pitkiksenä 18 kilometriä. Marrasputken juoksupäiviä on enää neljä jäljellä ja ainoastaan pieni muhiva flunssa tai muu sellainen voi putken pilata. Ei kuumetta, ei nuhaa, ei yskää, mutta lievää karheutta edelleen kurkussa ja vaihtelevasti päänsärkyä. Juoksulenkit olen vetänyt matalilla sykkeillä ja rauhallisesti. Pyrkinyt siihen, että heti märät vaatteet päältä pois, etten yhtään saisi kylmää. Viime yön nukuin mulle harvinaisen huonosti. Toivottavasti ensi yö on jälleen ihan normaali.
23/30
24/30
25/30
Tänään aukeaa NUTS Ylläs-Pallas polkujuoksutapahtuman ensi kesän ilmoittautuminen. Tarkoitus on sinne lähtölupa ostaa, sille pisimmälle 160 kilometrin matkalle. Viime kesän 105 kilometriä Lapin yöttömässä yössä oli jotain aivan upeaa, vaikka oikean jalan kivut olivat karseat. Ensi kesänä lähden hakemaan uutta hienoa kokemusta ja toivottavasti ilman vammojen aiheuttamaa kipua, sillä normaalit lihassäryt ja hiertymät kuitenkin kuuluvat asiaan. Kesälomaa ei mulla heinäkuussa tuohon aikaan ole, joten vaatii työvuorojen järjestelyjä, mutta uskon niiden onnistuvan. Ensi vuoden suunnitelmia avaan myöhemmin enemmän.
26/30
Nyt reippaita marraskuun viimeisiä päiviä! Ihan kohta alkaa joulukuu, jee!

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti