lauantai 30. marraskuuta 2019

Marrasputki maalissa

Marraskuun viimeiset päivät pääsi juoksemaan valkeassa maisemassa, sillä vesisateiden ja harmauden jälkeen vihdoin saatiin taas lunta. Toki oli loskaakin, mutta myös kunnon pakkaslunta. Tänään lauantaina, marraskuun viimeisenä päivänä paistoi myös ihanasti aurinko. Toki juoksemaan en auringonpaisteessa päässyt, vaan vasta illalla pimeydessä. Sitäkin iloisempi oli fiilis, sillä putki piti ja vaikka välillä vaikeaa oli, periksi en antanut.
27/30
Marraskuuhun mahtui yksi kilpailu, monta kevyttä lenkkiä, suurin osa perus kympin lenkkejä, pari ystävän seurassa ja kourallinen sellaisia lenkkejä kun ei olisi huvittanut yhtään lähteä ulos juoksemaan. Oli pakkasta ja plussaa, vesi- ja lumisadetta sekä poutaa. Oli hirmu liukkaita kelejä, mutta muutamaksi päiväksi sai vaihtaa kesälenkkarit nastareiden tilalle. 

Lenkeillä kastelin jalkani, mutta ne pysyivät myös kuivina ja lämpöisinä. Toisin kuin parilla arviolta yläasteikäisellä tytöllä, jotka tennarit jalassa nilkat paljaina luisteli yhdelä jopolla kohti koulua. Flunssa yritti myös mulla päälle, mutta viimeisen viikon kurkunkarheus ei ainakaan toistaiseksi taittunut taudiksi asti. 

Kerran myös olin jäädä auton töytäisemäksi, kun töihin juostessa tien reunassa loskassa auto ajoi niin läheltä että sivupeili miltei osui käsivarteeni. Säikähdin ja ihmettelin toimintaa, sillä tilaa olisi autolla ollut väistää, vastaantulijoita kun ei ollut. Olisin minäkin voinut väistää enemmän, nimittäin ihan ojaan asti...
28/30
Oon pessyt lenkkivaate pyykkiä ja vastapaisoksi leiponut, sillä marras-joulukuun vaihde on meillä juhlaa. On tyttären synttärit ja mulla alkaa kevennetty treenikuukausi. Joulun odotus on ihanaa kaikkine herkkuineen ja tunnelmineen.
29/30
Kilometrejä kertyi 309, johon olen erittäin tyytyväinen. Kroppa voi hyvin. Ei mainittavasti kolota tai ahdista, hiukan vain kiristää pohkeita, mutta jo seuraavalla lenkillä kiristys saattaa olla poissa. Juoksemisen lisäksi tunteja on kertynyt kävellen, pyöräillen, vesijuosten, lihaskuntotreenejä ohjaten ja erilaisista kehonhuollollisista jutuista. 

Ensi vuonna en kuitenkaan ole mukana marrasputkessa. Mielessä on muuta tai sitten keksin jotain ihan uutta. Vuoden toiseksi ankeimmasta kuukaudesta kuitenkin selvitty - kiitos juoksun.
30/30
~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti