tiistai 19. marraskuuta 2019

Marraskuun keskikolmannes

Meillä Ilmajoella pääsi viikko sitten luonnon lumilla hiihtämään, mutta nyt se taitaa onnistua vain säilölumella tehdyillä laduilla. Niiden kuntoa en ole käynyt tarkistamassa. Mutta olihan se hienoa päästä marraskuun alkupuolella hiihtämään pikku pakkasessa. Parin vapaapäivän aamupäivät sitten hyödynninkin laduilla nauttien ja reippaat kilometrit tuntui kropassa. Juoksemassakin sitten kävin maltillisilla kilometreillä lasten harrastusten aikana.
11/30
12/30
Kuitenkin pitää sanoa, että viime viikolla oli parinakin päivänä todella motivoitava itsensä juoksemaan. Päivääkään ei ole, etten jotain liikunnallista tai kehonhuollollista tekisi, mutta yksipuolinen juokseminen väsyttää. Varsinkin kun kuitenkin tekee muutakin kuin juoksua. Kokemani väsymys näkyy myös normaalia korkeampana leposykkeenä, joka viime viikolla ei laskenut alle 50. Nyt kolmena viime yönä syke on käynyt 47 tasolla muutaman kerran, mutta matkaa normaali tilaan vielä on. Nukun mielestäni todella syvää unta ja tarvitsen vähintään sen 8 tuntia yössä. Viikonloppuna yhtenä yönä sain nukutuksi yli 10 tuntia ja olin kuin uudesti syntynyt. Univelkaa siis on ollut, eikä tämän viikon loppu puolella olevat yövuorot tilannetta kyllä paranna.
13/30
14/30
Marrasputki lenkit on väsymyksestä huolimatta tullut tehtyä. Kuten jo aikasemmin kerroin, omia ennätys kilometrejä en kerää, vaan kunhan nyt marraskuun läpi juoksen. Lyhin lenkki on ollut vajaa 3 kilometriä, jonka kävin repimässä Joupiskan portaissa. Oli hiukan tiukka väli, kun piti tyttären kanssa asioita hoitaa ja aikaa oli rajallisesti. Lopulta tuo mäkitreeni kaikessa lyhykäisyydessään oli erittäin piristävä ja kropan hermostoa virkistyttävä veto. Tätä vetoa lukuunottamatta kaikki muut ovat olleet rauhallisia löntystely lenkkejä pimeässä, harmaassa ja kosteassa kelissä. Kengät eivät ehdi kuivua ennen seuraavaa lenkkiä.
15/30
16/30
Sunnuntaina olin monen vuoden jälkeen pelaamassa höntsä sählyä ja kyllä oli kivaa. Kunhan nyt pelailtiin pienellä porukalla, mutta kyllä hiki irtosi. Höntsäilyn jälkeen, samoilla lämmöillä tein palauttavan lyhyen juoksun kengät jäätiköillä lipsuen ja ilokseni onnistuin pitämään sykkeet alhaalla. Hermo on ollut mennä juoksualustaan, joka on ollut järkyttävän liukas, sohjoinen ja epätasainen. Mun nastakengistä päkiöiden kohdilta on turhan monta nastaa irti, joten ne lipsuu törkeän paljon. Plussa kelit ja tihkusade jatkuu ja jäätiköt sulaa teiltä. Tänään jo pääsi juoksemaan suht rennosti ilman lipsumisia. Mutta sählyssä kipeytyneet lihakset tuntuvat edelleen...
17/30
18/30
19/30
Enää 11 päivää jäljellä, ei kuulosta pahalta. Eikä se sitä olekaan. Huomenna heti aamusta taas köpöttelemään.

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti