torstai 30. heinäkuuta 2020

Kesäillan Rogaining Jämillä

Viime vuonna jäi rogaining startit ihan kokonaan väliin, mutta ilokseni tänä vuonna sain Hannan kaveriksi Kesäillan-Rogaining kisaan Jämille tiistai illalla. Rogaining joukkueessa voi yleensä olla 2-5 jäsentä, mutta mä olen aina ollut kaksin jonkun kanssa. Kaverina on ollut pari kertaa Päivi ja pari kertaa isoveli-Ilkka. Hannan kanssa kisattiin ensimmäisen kerran yhdessä Ykv Multisportissa tänä vuonna. Tiedetään toistemme juoksukunto ja molemmat osaa suunnistaa, vaikka Hanna kovasti vakuutteli että opettelee vasta. Hyvin se kuitenkin meni, mitä nyt vuorollaan oltiin paristi hiukan sivussa ja yksi pummikin tehtiin.
Reittisuunnittelussa meni tunti.
Kartat saatiin klo.16.30 ja sitten alkoi reittisuunnittelu. Aikaa meillä olisi 3 tuntia ja mulle tärkeä tavoite aina on ehtiä määräajan sisällä maaliin. Jämillä on niin ihanaa kangasmaastoa, mutta hidas kulkuisen näköistä suoaluettakin oli kartalle löydetty. Alkuun suunniteltiin lähtevämme kartan eteläpään soille, jossa oli rasteja isoilla pistemäärillä, mutta lopulta teimme suunnitelmaan muutoksen ja päätimme lähteä helppokulkuisemmalle alustalle kartan pohjoispuolelle. Kivaan kangasmaastoon oli lähdetty juoksemaan, joten sinne mennään. 
Rasti 70 olisi pitänyt hakea ja oltaisiin oltu 6.
Langan ja nuppineulojen avulla arvioiduksi matkaksi tuli reipas 20 kilometriä. Loppuun jätettiin parikin vaihtoehtoa, ihan sen mukaan mentäisiin kuinka kauan on aikaa käytetty. Meillä lähtikin aika reippaasti homma liikkeelle. Ensimmäinen 71 pisteen leimaus oli hiihtoputken takana ja sitten pari rastia harjulla. Hyödynnettiin paljon polkuja ja teitä, mutta lopulta kävi selväksi että vihreäalue Jämillä ei ole ihan sama kuin vihreä Etelä-Pohjanmaalla. Joissain kohdissa vihreää pitkin pääsi nopeampaa seuraavalle rastille kuin hiukan kiertäen hyvää polkua. Mekin sitten alettiin oikoa pitkin kankaita ja jopa niitä tiheikköjä läpi.

Kartan ihan itäisestä reunasta haettiin 95 pisteen leimaus ja kunnes sen jälkeen päästiin hidas väli takaisin ylös harjulle, oltiin arvioidusta ajasta reilusti edellä. Päätettiin sitten hakea ylimääräisiä rasteja eteläisen tien toiselta puolelta. Kahden rastin sijaan olisimme ehtineet hakea kolmannenkin, mutta tässä vaiheessa emme sitä vielä tienneet.
Loppu puolen rasteja ja suunnitelmia. 63 rastia ei haettu.
Molemmilla juoksu kulki, vaikka välillä sovittiin hiukan hidastavamme, mutta ei me kuin hetkellisesti maltettu. Viimeisellä tunnilla alkoi jo kuitenkin jaloissa tuntua ja väsy vaikuttaa keskittymiseen. Tehtiin helpolle suorastille tyhmä pummi. Arviolta ainakin minuutin pölläily, kun haravoitiin maastoa liian aikaisin. Toinen joukkue sai meidät sekoitettua, vaikka tuskin se oli heidän tarkoituksensa vaan ihan meidän oma vika. Lopussa haettiin vielä ylimääräisenä rasti numero 62, mutta olisimme ehtineet hakea rastin numero 63 myös. Aikaa oli vielä vaikka kuinka, mutta sopivia rasteja ei enää. Kivuttiin harjun päälle ihailemaan maisemia ja juostiin maaliin ajassa 2:44:41. Eli 15 minuuttia jäi vielä aikaa. Matkaa ehdittiin taittaa 24,6 kilometriä.
Sijoitus oli 9. ja joukkueita oli 24. Olemme tyytyväisiä.
Kiitos Hannalle seurasta!
Oli taas niin mukavaa. Keli oli yllättävän kuuma ja kaikki juotava meni. Molemmilla tuntui jaloissa, mulla suunnistuskengät puristi isovarpaita. Polkujuoksukengillä olisi pärjännyt todella hyvin, sen verran kuivaa maastossa oli.

Kotona oltiin aika myöhään. Menin oikeastaan heti nukkumaan, kunhan olin vaatteet saanut hiukan leviteltyä. Keskiviikkona olin ihan rättipoikki ja onnekseni en ollut ilmoittautunut suunnistuksen ilta sprinttikisaan. Aamuvuoron jälkeen nukuin lähes kahden tunnin päikkärit ja yöunilla lisää. Tänään oli vielä 14 tunnin työvuoro ja nyt oon niin LOMAlla! Huomenna aamulla nukun pitkään ja sitten pikku hiljaa täystohina kohti seuraavia juttuja. Pysykää kuulolla!

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti