lauantai 8. elokuuta 2020

Loma alkoi

 Loma alkoi tämän viikon maanantaina, vihdoinkin. Kesä kaikkine töineen ja kärpäsineen väsytti mut melkoisesti. Ennen loman alkua mulla oli muutama päivä vapaata ja sain jo hiukan nukkua. Liikkuminen auttaa mulla kohentamaan fiilistä, joten missään nimessä en sohvalle päivä tolkulla jää makaamaan. Tiedossa myös oli että erityisesti alkuloma tulee olemaan kiireinen. 

Vapaapäivänä kävin Jurvan Pässilässä vuoden 2001 Nikkari-Jukolan omatoimi uusintajuoksussa. 19 vuotta sitten juoksin Ylistaron Kilpa-Veljien Venlojen ykkös joukkueen toisen osuuden, joka oli 5,6 kilometriä pitkä. Valitsin siis saman osuuden ja tarkoitus voittaa oma aika.

Raskaahkosti nousi jalka alkuun, mutta kyllä siitä kroppa alkoi lämmetä ja hiki nokkua pitkin kasvoja. Tuli virhe 7. rastille ja viimeisillä rasteilla piti nostaa vauhtia ihan tosissaan, että sai voitettua itsensä. Voitin lopulta 16 sekunnilla. Olipa kivaa. Nikkari-Jukolan reitit ovat suunnistettavissa elokuun loppuun asti. Tsekkaa asiasta Suunta-Jurvan sivuilta.

Viime lauantaina oli koko päivän vähän ärsyttävä olo, kun tiesi että illalla pitäisi juosta lujaa. Mietin, että jaksanko, huvittaako, tarvitseeko. Olin voittanut osallistumisoikeuden Komia Paukaneva Night trailille viime vuonna sijoittumalla silloin naisissa kolmanneksi. No lähdin silti, vaikka olo tuntui vetämättömältä. Tuttuja oli taas kiva nähdä ja tutustua uusiin ihmisiin. 

Paukanevalla taktiikka on juosta ensimmäinen kilometri kovaa, että pääsee itselle sopivan vauhtiseen kohtaan letkasta ennen pitkospuita. Eka kilometri meni aikaan 3:53. Seuraavat 4:05-4:36 välille. Puolen välin purtsipätkällä jalat tuntui aivan imeytyvän pehmeään alustaan, mutta pitkospuilla taas kulki. Viimeiset kilometrit annoin jalkojen vaan rullata ja olin ajattelematta kuinka kamalaa tämä oli. 10,2km pitkospuilla aikaan 42:45, oma reittirnnätys ja naisten sarjan toinen. Kyllä se juoksu sittenkin irtosi.

Kuva Komiaflow
Sunnuntaina retkeiltiin perheen kanssa Kauhajoen Katikankanjonilla. Todella kaunis paikka, rauhallista, hieno laavu ja mukavasti nousuja ja laskuja. Kannettiin koko retken ajan sadetakkeja mukana, mutta pisarakaan ei satanut. 
Ensimmäisenä virallisena lomapäivänä oli opas hommia YKV:n lasten suunnistusharjoituksissa. Alkuun satoi lähes kaatamalla tunnin, kunnes ilta-aurinko alkoi paistaa. Kastumisesta huolimatta lapsia ja nuoria oli mukavasti paikalla ja aika hurahti hetkessä.
Lasten harjoitukseen kuuluu myös reitin piirtäminen. 
AM-sprintti kartan palaa.
Toisena lomapäivänä lisää suunnistusta, mitäs muutakaan. Aluemestaruus sprintti oli vuorossa Kauhajoella. Sprintti on niin kivaa ja nyt oli radat saatu mukavan haastaviksi. Reitti vaihtoehtoja oli ja vauhdissa ei aina osunut nappiin. Ykköselle virhe. Rastimääritteissä rasti oli merkitty sisänurkkaan, joten juoksin aidan sisälle, mutta rasti näkyikin aidan toisella puolella. Kauheaa vauhtia takaisin. Sisänurkka olikin tarkoittanut aidan ja rakennuksen sisänurkkaan. Otti päähän. Muuten sujui mukavasti, vaikka vasta kotona karttaa tutkiessa huomasin kasi rastille lyhyemmän reitin valinnan kuin olin tehnyt. Sarjan voitto kuitenkin. Tällainen suoritus ei kuitenkaan kestä päivän valoa syksyn SM-kisoja, joten psyykkinen treeni jatkukoon.

Eilen perjantaina meni koko päivä YKV suunnistusjaoston järjestämän Komian Kirkon Hölkän puuhailuissa. Tapahtuma oli ensimmäinen kilpailu, jossa olin kilpailunjohtaja. On ollut opettavaista ja ilman Päiviä ja jaoston jäsenten kivijalkaa ei olisi onnistunut. Oli kova ja kuuma päivä, mutta kaikki taisi mennä hyvin. Kirjoittelen hölkästä lisää joskus myöhemmin.
Komian Kirkon Hölkän startti

Sillä tällä hetkellä istuskelen Nurmijärvellä varjossa, juon vettä ja odottelen. Reilun tunnin päästä pääsen pyörän ja kartan kanssa metsään. On pyöräsuunnistuksen SM-kisaviikonloppu. Pitäkää peukkuja että pyörä ja nainen selviää taas ehjänä maaliin.


~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti