keskiviikko 23. helmikuuta 2022

Hisu revanssi

 Reipas kaksi viikkoa sitten tämän vuoden kisakauden avaus ei mennyt aivan putkeen, kun hukkasin itseni ihan kunnolla Jämin talvirasteilla. Se oli kuitenkin hyvä muistutus, että oleppa tarkempi. Mulle tarjoutui uusi mahdollisuus viime viikonloppuna, kun ALUN talvirastit hiihtosuunnistettiin Alajärven Valkealammella. Tuolla kävimme tammikuun alussa yksi kaunis pakkaspäivä retkeilemässä ja useamman kerran siellä on hiihtosuunnistettu, sillä maastot ovat siihen aivan huiput.

Lauantaina oli keskimatkan kisa. Naisten 40 vee sarjassa lyhintä reittiä (siis uria pitkin) oli reipas 7 kilometriä. Näissä saa poiketa latu-urilta pois ja mulle tulikin matkaa vähemmän kuin ilmoitettu matka. Oikaisin vain kerran jyrkän mäen alas, mutta oikaisuja olisi voinut tehdä enemmänkin.

Rata oli haastava. Uria oli tosi paljon ja korkeus eroja Valkealammella on, joten suunnistaa sai tarkasti koko ajan. Useamman kerran sai hartiat täristen puskea jyrkkiä rinteitä ylös, suksien päät hairasi urien reunojen lumihankiin ja kapeat porkat upposivat puoli metriä pehmoiseen lumeen. Alamäissä teki mieli laittaa silmät kiinni ja toivoa parasta. Huh huh kun oli raskasta ja olin aivan puhki käsivarsista. Mutta mikä parasta; pysyin koko ajan kartalla eikä pummeja tullut. Toki jokunen reitinvalinta olisi voinut olla parempi, mutta siinä tohinassa ei kaikkea aina huomaa.
D40 keskimatka
Sijoitus oli sarjani 4. eikä lähellekään viimeinen.
Lauantain keskimatkan rankkuus laittoi miettimään kuinka ihmeessä jaksan sunnuntaina pitkän matkan, joka oli melkein tupla matka, eli reipas 13km. Hartiat ja käsivarret olivat niin puhki. Ilokseni sunnuntaina oli kuitenkin niin paljon mukavempaa ja vaikka nousuja osui sinnekin reitille, ei se ollut jatkuvaa ylös-alas menoa. Oli mukavia pitkiä rastivälejä, vaikka juuri tuolla pisimmällä 7-8 välillä tuli yksi turha koukku kun luin käyriä huolimattomasti (yritin välttää turhat nousut). Jaksoin lopulta oikein hyvin, jopa mun kädet jaksoivat.
D40 pitkämatka
Sijoitus oli sarjani 3. Kotiin tuomisina oli molemmilta päiviltä aluemestaruus hopeaa (mainittakoon, että meitä oli E-P:n alueelta vain kolme naista...).

Mukava fiilis jäi viikonlopusta. Oman tason perus suoritukset. Ei ole mun lempparilaji, mutta mukavaa silti. Keli oli molempina päivinä hyvä, vaikka sormia nipisteli pakkanen.
Eka kerta liukulumikengillä
Tänään aamusta oli kova pakkenen, -20 astetta. Ei houkutellut lähteä hiihtämään eikä juoksemaan, joten nappasin mieheni uudehkot liukulumikengät jalkaan ja lähdin kotimme takana olevaan metsään. Metsä oli odotetusti kaunis. Ihmettelin metsän eläinten jälkien määrää, niitä oli jos jonkinmoisia. Oli pientä ja isoa, tassua, käpälää ja sorkkaa, yksinäisiä ja polkuja. Välillä seurasin eläinten tekemää polkua, poikkesin traktori uralle, laskeuduin ojaan ja rämmin tiheän kuusikon läpi. Alkuun meno oli kömpelöä leveillä laudoilla, jotka liukuivat joka suuntaan, mutta eivät kuitenkaan niin hyvin kuin normi sukset. Olin pukeutunut pakkaseen lämpöisesti ja puolentoista tunnin tarpomisen ja hetkellisen pyörimisen jälkeen olin ihan hikimärkä. Tämä eka kerta liukulumikengillä oli kiva kokemus, mutta ei niin kevyt kuin odotin. Ehdottomasti lainaan välineitä toistekin.
Lupaus keväästä
Se on kaksi yövuoroa lomaan. Jaksaa jaksaa.

~Eija~

1 kommentti: