maanantai 14. helmikuuta 2022

Kevään Komian kirkon hölkkä lähestyy

 Talven hiihtokausi on vielä parhaimmillaan, mutta en voi olla jo mainostamatta tämän vuoden Komian kirkon hölkkää. Kahtena edellis vuonna hölkkä on jouduttu korona-rajoitusten vuoksi siirtämään perinteiseltä ajankohdalta keväältä elokuun alkuun, mutta nyt vahvasti näyttää siltä että hölkän pystymme järjestämään huhtikuun alussa.

Alkuperäinen kuva Juha-Matti Nivukoski
Komin kirkon hölkkä on yksi kauden ensimmäisistä sulan maan juoksutapahtumista. Aina toki joutuu jännittämään onko lumet ja jäät sulaneet, mutta kevät auringossa kuumeneva asfalttipinta harvoin pettää. Viime kevään omatoimi hölkän aikana vain yhdessä varjoisessa kohdassa oli hiukan jäätä. Ajankohta kuitenkin on ihan paras, kun haluaa mitata omaa kevät kuntoaan talven treenien jälkeen ja kohti kauden muita juoksutavoitteita.

Tapahtuma sopii ihan jokaiselle, sillä matkoja löytyy tarkistusmitatut 5km, 10km ja ½maraton ja sarjoja kilpasarjoista hölkkään ja lapset alle 14 vuotiaat ovat omassa sarjassaan. Jokainen osallistuja saa Komian kirkon hölkän muistomitalin ja kilpasarjojen kolme parasta palkitaan tavarapalkinnoin ja hölkkäsarjoissa on arvontapalkintoja. Kaikki lapset palkitaan.
Kuva: Kirsti Kontturi, KKH 2021
Tänään ystävänpäivänä ehdit vielä osallistua yhden osallistumsioikeuden arvontaan hölkän facebook tapahtumasivuilla tai instassa ykvsuunnistus profiilissa. Tarvitsee vain tykätä julkaisusta ja kommentoida montako kertaa olet aikaisemmin tapahtumaan osallistunut.

Tämä on mun kolmas kerta kilpailunjohtajana Päivin kanssa ja kaikki matkat olen juossut useamman kerran, mutta yhden yhtä kertaa en ole itse tapahtumassa juossut. Houkuttelisi joskus juosta virallisen ajanoton alla, sillä reiteillä on mahdollisuus tehdä omia ennätyksiä. Reiti ovat suht tasaisia, vaikka alttiita tuulelle. Tiukat käännökset on 5km ja ½maratonilla, kun ollaan käännöspaikoilla, mutta muut kurvit saa otettua melko loivasti. Reitit merkitään hyvin ja seuramme kökkäporukkaa on reitin varrellakin, joten eksymisen pelkoa ei ole.

Jos arpaonni ei suosi, mutta tapahtuma voisi olla just sulle, niin klikkaa itsesi mukaan Ykv-suunnistus -nettisivuilla, josta löytyy hölkän kilpailukutsu ja ilmoittautumislinkki.
Nyt Kirkkokadulla on vielä melko lumista.
Tervetuloa Komian kirkon hölkkään!

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti