sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Marjutin kuulumiset syksyltä

Eija on juuri lomailut etelän lämmössä. Myönnän, että karehdin ja kovasti.

Syksy on kulunut kiireissä ja flunssan merkeissä. Tänään oli pitkästä aikaa aamu, että tunsin itseni terveeksi. Ei ollut nenä tukossa eikä kurkku kipeä. Sairastelu vei ainakin kuukauden ja oli pakko ottaa rauhallisesti. Tampereen Fitfarmin personal trainer opinnot ovat hyvässä vauhdissa ja tänään tapasinkin heti aamusta yhtä ihanista asiakkaistani. Tapaamisesta jäi varmasti hienot fiilikset puolin ja toisin. Parasta tapaamisissa on, kun huomaan miten pystyn toista ihmistä kannustamaan ja motivoimaan eteenpäin. Lisäksi on ollut hienoa huomata miten paljon tietämykseni ravitsemuksesta ja kuntosaliharjoittelusta on lisääntynyt opintojeni edetessä. Personal trainerin työ on kyllä juuri sopivaa työtä minulle varsinaisen päivätyöni lisäksi. Pystyn innostamaan asiakkaitani ja he antavat intoa minulle. Toimii siis puolin ja toisin :)

Tänään asiakkaani kysyi minulta ehdinkö enää lenkkeillä ja liikkua itse ollenkaan. No sehän se onkin ollut haastavaa. Nyt olen kyllä ollut ihan tietoisesti liikkumatta, jotta kroppa saa toipua rauhassa flunssasta. Asiakkaani kysymys kuitenkin mietitytti ja siitä syystä lähdinkin kotona heti lounaan jälkeen sauvakävelylle. Juoksua oli turha edes koittaa, koska viimeisestä juoksulenkistäni on kulunut piiiiitkä tovi. Mutta tästä on suunta vain ylöspäin. Flunssan jälkeisen toipumisajan tärkeyttä ei turhaan korosteta. Jos flunssaisena tai puolikuntoisena lähtee liikkumaan liian rajusti voi seurauksena olla vakavia jälkitauteja, joten te jotka parasta aikaa tuskailette tukkoisen nenän kanssa antakaa itsellenne aikaa. Kyllä te vielä sinne lenkkipolulle ehditte.
Sauvakävely on todella hyvä liikuntamuoto kunnon kohottamiseen. Yläkroppa pääsee mukaan työhön, askel pitenee ja vauhti kasvaa. Jos sinulla on sykemittari ja siihen säädetty syketasot oikein pystyt vertaamaan miten paljon tehokkaampaa sauvakävely on tavalliseen kävelyyn verrattuna.


Suosittelenkin sauvakävelyä kaikille, jotka haaveilevat juoksemisesta jonain päivänä. Tällä tavalla pystyt uomaan pohjaa juoksukunnollesi. Laihduttajalle sauvakävely on erinomainen liikuntamuoto, koska sykkeet on helppo pitää rasvanpolttotasolla.


Lenkin lomassa sauvojen avulla voi tehdä erilaisia kehoa huoltavia venytyksiä. Tässä kuvassa on hyvä venytys kyljille. Tee taivutus molemmille puolille esim. 5 kertaa ja jatka matkaa :)Erilaiset kiertoliikkeet ovat myös hyviä kehonhuoltoliikkeitä. Tämä lisää alaselän liikkuvuutta. Tee varoen, jos sinulla on ongelmia alaselässä.


Eteentaivutus. Pidä kädet leveällä, selkä suorana, jalat joko suorina, tai aavistuksen polvista koukussa. Hyvä venytys selälle ja takareisille. Tuntuu pohkeissa asti mikäli siellä on kireyttä.

Syksy on ihanaa aikaa. Muista nauttia syksyisistä aurinkoisista päivistä!


Marjut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti