torstai 16. marraskuuta 2017

Kotiläksyjä osa 4

Voimaa ja lihaskestävyyttä punnerrettiin lokakuun treeneissä Neirossa ja nyt marraskuussa siirrettiin huomio keskivartaloon. Kaikissa lihaskuntoliikkeissä ja liikuntasuorituksissa keskivartalolla ja sen hallinnalla on suuri merkitys. Se näkyy kuinka kannattelemme kroppaa arjessa ja rasituksessa, erityisesti kun puhti alkaa loppumaan. Huono keskivartalon hallinta saattaa oirehtia kipuina ihan missä tahansa kehon osaa. Keskivartalon harjoitukset eivät ole ainoastaan suoria vatsarutistuksia tai selänojennuksia, vaan niin hauiskäännössä kuin kyykyissä tekeminen lähtee aina keskivartalosta.

Marrasputkessa jalkoja tulee venyteltyä ja huollettua pitkin päivää, mutta ylävartalo jää hiukan sivuun. Dynaamisilla, rauhallisilla venytyksillä ja hieronnalla saa tarvitsemaansa liikkuvuutta ja rentoutta ja nyt näiden lisäksi heitän teille kotiläksynä sopivan
Yläkropan rullailun tennispallolla.

1. Käsivarret ja hartiat
Pyörittele pallolla vuorotellen molemmat käsivarret pallo käden ja seinän välissä. Tämän jälkeen pyörittele molempien puolien hartioita samalla saman puolen käsi rentouttaen.

2. Yläselkä
Vie pallo yläselän ja seinän väliin ja jatka pyörittelyä. Oman kehon painolla säätelet voimaa. Älä pyörittele selkärangan vaan lihaksen päällä.

3. Alaselkä
Vie pallo alaselälle ja jatka pyörittelyä ja pitkittäis liikettä kyykkymällä. Ota molemmat isot selkälihakset erikseen.

4. Pakarat
Ja vielä viimeisenä pakarat samalla tyylillä kuin selkä. Tämän voi tehdä myös lattiaa vasten.

Kaikki nämä pyörittelyt voi myös pyytää kaveria tai jotain perheenjäsentä sulle tekemään (vastapalveluksena tietysti sä teet saman hänelle :)). Mukavasti lähtee verikiertämään ja mahdollisesti löytyy työstettäviä jumikohtia. Eikä vaadi mitään kallista investointia, aikaa tai paikkaa.

Vetreyttä ja toimivaa keskivartaloa kaikille!

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti