maanantai 20. elokuuta 2018

Ampiaisen pisto ja kultaa

En ole onneksi allerginen ampiaisen myrkylle, sillä muuten olisi jäänyt sunnuntain kisat kisaamatta Kurikassa. Ampiainen tuikkasi mua ilkeästi niskaan odotellessani pyöräsuunnistuksen sprintin aluemestaruuskisojen lähdössä. Kipeää teki ja pistos kohtaa kihelmöi, mutta lievää punoitusta lukuunottamatta muita oireita ei tullut. Sarjamme, naiset 35 ainoat kaksi osanottajaa pääsivät metsään 6,9 kilometrin matkalle (lyhintä reittiä) viimeisinä, mutta eipä oltu sitten muiden jaloissa...tai paremminkin pyörän renkaissa 😁

Mutta kivaa puuhaa oli taas! Ensimmäinen rasti oli tosi pahassa pusikossa, traktoriurien viidakossa. Menin väärää polkua, mutta onni oli kohdilla kun satuin juuri oikeasta kohdasta taluttaa pyöräni toiselle polulle ja rasti olikin suoraan edessä. Toiselle rastille pääsikin isompaa polkua, mutta vauhdin huumassa porhalsin suunnittelemani reitinvalinta polun ohi. No pieni koukku, mutta ei nyt niin kamalan paha. Välillä pääsi luukuttamaan tieosuuksilla, vaikka eipä mun vauhti Suomen ja maailmanmestarien vauhdeille vedä vertoja, niitäkin kun samoissa kisoissa oli. Lopussa vielä toinen polun ohi kaahailu ja mahdollisimman nopeasti yritin korjata virheeni. Kaikista pikku virheistä ja hitaista reitinvalinta päätöksistä huolimatta olin tyytyväinen ja nappasin sarjamme voiton. Naisten pääsarjalla oli sama rata ja siellä Suomen huippu veti yli 7 minuuttia kovempaa. No kyllähän mä löydän ne kohdat joissa pahasti jälkeen jäin. 
Pyörä kisakondikseen.
Tunnin verran oli aikaa hiukan palautella ja valmistautua seuraaviin startteihin, sillä samoilla kisajärjestelyilla Rasti-Kurikka järjesti myös pyöräsuunnistuksen parisprintin aluemestaruuskisat. Parisprintissä yhdessä joukkueessa on kaksi suunnistajaa ja molemmat menevät kaksi osuutta, eli yhteensä 4 osuutta. Päivin kanssa oltiin jo keväällä puhuttu, että mennään sitten yhdessä, joten kiva Päivi että lähdit kaveriksi 😙 Meillä molemmilla on maastossa pyöräilystä ja pyöräsuunnistuksesta melko vähän kokemusta, oikeastaan vasta tänä vuonna ollaan tälle sytytty, mutta hyvillä fiiliksillä lähdettiin naisten pääsarjaan, sillä ikä ei vanhempiin vielä riittänyt.
Päivi ja mä ennen parisprintin starttia.
Mä lupasin aloittaa meidän viestin. Mutta en luvannut vetää heti alussa talla pohjassa, sillä startti pyörien kanssa hiukan jännitti. Pelkäsin kolareita ja mietin miten ihmeessä siinä päästään sujuvasti kun kaikki lähtevät suurin piirtein samaan suuntaan. Ja kyllähän siinä pieni sumppu tulikin, mutta haavereilta taisi kaikki välttyä. Heti oli tiukka nousu raskasta purtsia ylämäkeen. Pisti puuskuttamaan, mutta kyllähän se kone siitä taas käyntiin lähti. Suunnistus lähti ihan hyvin sujumaan, pieniä arvailuja taas, mutta mun mittapuussa ihan ok. Muihin en erityisesti kiinnittänyt huomiota, muutoin kuin antamalla vastaan tulijoille tilaa ja takaa ohittaville samaten. Kerran löin sormeni vastaantulijan sarveen, mutta hetkellistä kipua kummempaa ei siitä seurannut. 
Parisprintin karttapala.
Ensimmäiseen vaihtoon tulin kolme sekuntia kärjen perässä. Päivi nosti meidät johtoon ja mun toinen veto oli samanlainen tasaisen varma, pieniä virheitä ja epäröintejä sisältävä, mutta johdossa tulin vaihtoon. Muut joukkueet napsivat hylättyjä suorituksia väärillä rastileimauksilla ja Päivillä oli mukava homma ankkuroida meidät voittajina maaliin. Etukäteen vähän harmiteltiin, että joudumme pääsarjaan, mutta lopulta altavastaajina hoidimmekin homman mallikkaasti. Olimme erittäin tyytyväisiä! 
Voittajat :)

Tämäkin viikonloppu sitten meni kisatessa ja kyllähän se kropassa jonkin verran tuntuu. Lauantain pohjekramppi tuntui sunnuntaina kävellessä ja metsässä polkeminen hapotti jalkoja lisää. Tuntuu että pyöräily veti myös hartiat hiukan jumiin eikä saunominen ja piikkimatolla makoilu sitä vielä täysin helpottanut. Alkava viikko kuitenkin liikutaan samaan malliin, silti poikkeuksellisesti ilman kisoja. Luvassa on rauhallisia pitkiä lenkkejä, mäkitreenit ja kehonuoltoa.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille ✋!

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti