keskiviikko 26. elokuuta 2020

Draamaa

 Voi harmin paikka, sillä mun viimeinen lomaviikko on jo lähes puolessa välissä. Kohta on neljä viikkoa kulunut kuin hujauksessa. Voisin jatkaa vielä lomailua, johon kuuluu näin arkipäivisin lasten lähdettyä kouluun lenkkeilyä, lukemista, kevyitä puutarhatöitä ja jopa päikkäreitä. Lasten tultua koulusta mulla on aikaa heille ja illalla pyörii jo osa harrastuksista ja muu aika tehdään pientä puuhastelua. Illalla järkevään aikaan nukkumaan ja seuraavana päivän sama uudestaan. Viikonloppuisin käydään kisoissa.

AM-pitkämatkan karttapala.
Viime viikonloppuna oli kaksi suunnistuskisa starttia. Lauantaina oli aluemestaruus pitkämatka Alavudella. Etukäteen odotin, että sataa vettä, mutta ei satanutkaan. No tämä ei sinänsä haitannut, päinvastoin. Suunnistus ei kuitenkaan lähtenyt ihan parhaalla mahdollisella tavalla liikkeelle. Ykköselle tuli pieni virhe, kakkoselle otin varman päälle ja kiersin polun kautta. Kolmoselle isompi virhe, kun ajauduin liikaa oikealle. Mutta eniten harmitti isoin virhe neloselle. Mielestäni tulin suunnalla hienosti kahden suon yli, kumpareiden kautta kohti rastia. Tiheikön oli tarkoitus olla stopparina. Rastin oikealla puolella olevaa tiheikköä en todellakaan erottanut ja oon ampunut suoraan sen yli. Siellä pyörinyt ja suosta ottanut uutta suuntaa. Gps-viivan mukaan oon mennytkin oletettua enemmän oikealta ja pyörinyt rastin takana olevilla kivillä. Mulla tuli tuossa noin 4 minuutin virhe. Onnekseni sain itseni sen verran koottua, että loppu rata meni ihan ok, vaikka jalkoja kyllä painoi. Oli jotenkin todella raskasta menoa. Kuitenkin kotiin tuomisina hopeaa.
Alkuperäinen kuva J. Heittola.
Sunnuntaina oli perinteinen suunnistuksen maakuntaviesti Kurikassa. Ilmajoen naisilla oli puolustettavana viime vuoden kolmas sija. Tänä vuonna kaikki ei mennyt ihan nappiin ja järjestimme jälleen draamaa, kuten paikallissanomalehdestä seuraavana päivänä saimme lukea. Heini suunnisti hyvin ja toi viestiä kolmantena. Sarilla tuli kakkos osuudella paha, oman arvion mukaan 10 minuutin pörräilyt ja kolmannella osuudella Leenalta puuttui yksi leima, vaikka rastilla oli käynyt. Mä tietämättä joukkueemma hylkäyksestä suunnisti ankkuri osuudellani ihan ok suorituksen.  Olisimme olleet 6. ilman hylkäystä.

Tottakai hylkäys harmittaa, mutta lopulta tämä on vain urheilua. Itsekin pahasti kerran maakuntaviestissä mokanneena tiedän miltä se tuntuu. En unohda sitä koskaan, en pääse siitä häpeästä koskaan irti, mutta elämä onneksi jatkuu ja tulee aina uusia kisoja ja onneksi myös niitä onnistumisia. Mutta kyllä me ilmajokiset osataan olla dramaattisia ;)

Viestissä oli neljällä naisjoukkueen aloittajalla ja ankkurilla gps-seuranta. Mä olin yksi "onnellinen". Etukäteen hirvitti koko juttu, pelkäsin pummeja. Lopulta sen unohti metsässä, oikeastaan vain pieniä kaartoja tehdessä näki silmissä miten muut katsoo mitä mä touhaan. Näin jälkeen päin on mielenkiintoista katsoa miten muut ankkurit menivät ja kuinka itse eteni. Gps-viivat löytyy tuolta. Mä olen tuo vihreä "Ilmajoki-1".
Maakuntaviesti karttoja.

Maakuntaviestissä oli tänä vuonna myös nuorisoviesti ja 9- ja 10-vee tyttäreni olivat myös mukana. Rastireittiläisellä meni oikein hyvin, mutta tukireittiläisellä oli tullut yksi virhe. Muuten onneksi sujui hyvin ja päasia että mieliala oli hyvä. 

Kesäloma huipentuu suunnistuksen SM-keskimatkaan sunnuntaina Jyväskylässä. Osallistujia on aivan hurja määrä, meidän daamit 40-sarjassa yli 50! Pääsarjat ihan pursuilee. Onhan se hienoa, mutta kova homma järjestäjille. Oma päätavoite on saada hyvä suoritus. Sellaisella suorituksella pitäisi päästä puolen välin paremmalle puolelle, mutta kymppisakkiin ei taida nastarien nastat riittää. Mutta siitä viis, suunnistus on vaan niin hauskaa.

Kuinka moni teistä on käynyt tänä "korona"-aikana omatoimirasteilla tai harkinnut suunnistuskoulua? Vielä ehtii. Laita viestiä jos kiinnostaa :)

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti