torstai 13. heinäkuuta 2017

Päivä ennen Ylläksen pikamatkaa

Äkäslompoloon on hirmu pitkä matka! Tänään me ajettiin se reilussa 10 tunnissa yhdellä pitemmällä ja parilla lyhyemmällä pysähdyksellä. Istumalihakset ja hermot olivat kovilla, kun vastaus kysymykseen "koska ollaan perillä" turhautti itseäkin. Suoraan yövuorosta matkaan lähtö aiheutti myös inhottavan päänsäryn, joka yleensä lähtee pois nukkumalla ja ulkoilemalla, mutta nyt kumpaakaan ei heti pystynyt toteuttamaan tarpeeksi laadullisesti, joten oli vain yritettävä selvitä ja päästä mahdollisimman nopeasti eteenpäin. Sopivaa evästä ja tekemistä ja kilometrit taittuivat välillä oikein huomaamatta taas madellakseen seuraavan 100 kilometriä.

ABC:n taattua apua nälkään. 

Matkalla pelattiin ja leikittiin.
Maisemien muuttuessa Pohjanmaata jylhemmiksi ja porojen jolkotellessa tienpenkoilla, sai hetkellisesti lastenkin nenät nostettua älylaitteista todellisuuteen. Ja kyllähän eteen avautuvat maisemat olivat kaiken sen istumisen arvoisia!
Me oltiin lähdetty pikavisiitille pohjoiseen NUTS Ylläs-Pallas -polkujuoksutapahtuman vuoksi. Viime vuonna juoksin elokuussa Seinäjoella 21km ja seuraavaksi 30km tuntui sopivalta Ylläksellä. Tästä on hyvä lisätä taas 10km lisää ja juosta tulevana lokakuuna 43 km Vaarojen maratonilla Kolilla. Ja kyllä, haaveena on joskus saada ultrajuoksijan titteli ja mä ymmärrän sen yli 50km juoksulla ansaitsevani. Virallinen ultramatka on yli maratonin matka, mutta Vaaroilla tämän ylitys 800 metrin verran ei mielestäni aivan riitä 😆

Mutta ettei mennä asioiden edelle, on mulla huomenna siis edessä 30 kilometrin matka ja olen todella innoissani edessä olevasta kokemuksesta. Matkaan lähden hyvällä fiiliksellä ja tarkoitus on nauttia.
Kesänkijärvi.
Tänään Äkäslompoloon perille päästyämme ja vuokraamamme asunnon vallattuamme, oli paikallaan lähteä koko porukalla jaloittelemaan ja tutustumaan Äkäslompolon ympäristöön. Vaikka keli oli melko sumuinen ja hiukan tihkutti vettä, ei sen annettu häiritä. Miestäni kiinnostaa Kesänkijärven kalat ja päätimme retkeillä sen ympäristöön. Lopulta kiersimme koko järven, 6 kilometriä ja odotetusti päänsärky jäi sinne.
Salomonin kuoritakki tuli retkellämme testattua 👍
Leveää sorapolkua, pitkospuita ja ennen näkemätöntä rautaritilä siltaa kuljimme ihaillen samalla kirkkaana solisevaa vettä puroissa, vieressä kohoavia vaaroja ja ääniämme säikähtäneitä poroja. Polulta löytyi myös punaisia pieniä lippuja; huomisen kisan reittimerkkejä!
Reittimerkkejä bongattu! 

Huomiselle on luvattu 15 astetta lämmintä ja klo.15 alkanee vesisade. Neljältä iltapäivällä starttaavat me pikamatkalaiset ja meidän jälkeen pitkän matkalaiset 134 kilometrin matkalle. Lauantaina on vuorossa vielä 55 kilometrin kisaajat. Kiva päästä matkalle, vaikka en aivan täysin tiedä mitä odottaa. Tarkoitus on lähteä rauhallisesti, tarkkaillen ja kuulostellen. Liukasta tulee olemaan, joten varovainen saa olla.
Näissä tunnelmissa nyt nukkumaan. Pitäkää peukkuja👍

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti