sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Lomapoluilla

Ensimmäinen lomaviikko hurahti koti- ja puutarhahommia tehden. Mukavaa puuhaa, kun sitä saa rauhassa, ilman kelloon vilkuilua tehdä. Monta sylillistä tavaraa lähti kiertoon ja toisaalta auton peräkontillisen verran toin kasveja puutarhaan. Omalla tavallaan siis tasapaino säilyi ;) Ystäviäkin on ehtinyt nähdä, vähän leipoa ja tietysti liikkua.

Maanantaina Niinan kanssa käytiin hyppelemässä HIIT-treenissä. Olipa veto! Viisi eri liikettä, kaikki jaloille, 45 sekuntia työ, lyhyt tauko ja sarja 4 kertaa läpi. Huh kun tuntui! Tuntui vielä monta päivää jälkeenkin ja perjantaille olin itseni ilmoittanut KOMIA Paukaneva Night Trail 10,2 kilometrin kisaan. Ehdin jo hetken pelätä kuinka jalat ehtivät palautua.

Muutenkin jännitin tulevaa kisaa ihmeellisen paljon. Koko päivän olin hermostunut ja pyörittelin mielessä millä vauhdilla matkaan tulisi lähteä. 10 kilometriä tuntuu sen verran lyhyeltä, ettei siinä kovin ole aikaa kuulostella sopivaa vauhtia ja silti sen verran pitkä, ettei välttämättä ihan täysiä voi tykittää koko matkaa. Ihmeellisen paljon stressiä viattomasta iltakisasta. Taisin vaan lastata niskaani turhaa painetta.
KOMIA Paukanevan Night Trail reitit.
Keli oli lämmin ja painostava. Sadettakin oli kuulemma luvattu, mutta ei satanut, vaan saimme valtavan kauniin auringonlaskun. Porukkaa kuhisi mukavasti kisapaikalla ja paikan päällä ilmoittautuneitakin tuntui tulevan ihan kiitettävästi. Matkoina oli 10,2 ja 6 kilometriä, kilpa- ja kuntosarjaa miehille ja naisille. Yhteensä kaikissa sarjoissa osallistujia kertyi yli 90. Tuttuja oli valtavan paljon ja kun oli paikalla ajoissa, ehti jutella mahdollisimman monen kanssa.
Mä ja kollega Sari ennen lähtöä.
Kaikki lähtivät yhtäaikaa ja mä kuopaisin matkaan heti miesten kilpasarjalaisten peesiin. Alkuun mentiin leveää, esteetöntä pitkospuupätkää ja omaa, itselle sopivaa vauhtipaikkaa pääsi hakemaan. Ensimmäinen kilometri meni niinkin vauhdikkaasti kuin 4:10! Kapeammalle perinteiselle pitkospuuosuudelle himmailin vauhdin maltillisemmaksi, noin 4:30. Onnistuin pääsemään tosi hyvään kohtaan juoksijoiden letkassa. Pyrin pitämään edessä koko ajan sopivaa välimatkaa, että näin pidemmälle mihin askeleet asettaa. Muutaman kerran tuli horjahdus, kun en malttanut olla vilkaisematta taakseni ja kun tuli kohtaamisia toisten juoksijoiden kanssa. Pitkospuilla oli todella haasteellista ohittaa vauhdissa!
Kuva Henri-Matias Latosaari
Reitti oli todella nopea. Lyhyt pätkä pururataa ja heinikkoista polkua hiukan rikkoi pitkospuujuoksun rytmiä. Paukaneva oli kaunis päivän hämärtyessä, ei tuullut nimeksikään eikä maanantain HIIT hidastanut yhtään askelta. Sykkeet olivat korkealla ja se tuntui hyvältä. 6 kilometrin kohdalla olin päässyt siihen tunteeseen, että jalat vaan vievät ja kaksi kilometriä ennen maalia tiesin, että tämän vauhdin saan pidettyä loppuun asti. Mun loppuajaksi kirjautui 45:27, johon oon todella tyytyväinen! 
Kuva Henri-Matias Latosaari
Aina on helppo hymyillä ja joskus kiva voittaa :)
Tällä vedolla voitettiin tällä kertaa naisten kilpasarja :D Palkinnoksi sain kokeilemisen arvoiset Lentz-kompressiosukat ja ilmaisen osallistumisen KOMIA Ilkan Polku-tapahtumaan marraskuussa. Hienot palkinnot! Kannatti siis jännittää :)
Tänään sunnuntaina polkujuoksuteema jatkui, kun lyöttäydyin mukaan Trail Run Kurikan - polkujuoksuporukan yhteislenkille. Aamulla kello 9 lähdettiin Ilmajoen Ahonkylästä 8 juoksijan voimalla Ilkan Polkua kulkien kohti Ilmajoen Santavuorta. Vauhti oli maltillinen, pysähdyimme välillä evästämään ja juttu lensi. Oli mukava lenkki ja oli kiva tutustua turvallisesti porukalla tuohon Ilkan Polkuun. Seuraavaksi sinne uskaltaa mennä yksinkin. Matkaa kertyi reilu 30 kilometriä. Teki niin hyvää, jalat jaksoi hyvin, energiat riitti ja eväät maistui. Ikävää oli kantaa lenkin juomat kädessä, sillä mun tilaama Salomonin juoksuliivi ei vieläkään ole tullut! Kuukausi kulunut... Lenkin jälkeen Sari nakkasi mulle taas juomareppunsa lainaan, sen saman joka mulla oli Ylläksellä. Ens viikonloppuna nimittäin pääsen fiilistelemään Suomen Tunturisuunnistukseen Kiilopäälle ja siellä erikoispitkillä matkoilla eväitä taas tarvitaan.

Polkupitkis porukalla.
Jeah, viikko taputeltu ja innokkaasti taas vaan eteenpäin :D

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti