maanantai 22. toukokuuta 2017

Punaista nahkaa

Vihdoinkin lämmintä ja kevät potkaisi kunnolla eteenpäin! Nurmikot alkoivat vihertämään, puiden silmut aukeamaan ja lapset heitti ylimääräiset vaatekerrokset pois. Itse suhtaudun hieman varovaisemmin vaatteiden vähentämiseen, sillä esimerkiksi lauantaina auringon paisteessa oli helposti yli 20 astetta lämmintä, mutta viileä pohjoisen tuuli meni luihin ja ytimiin. 

Tämän sai todella tuntea Tampereella Särkänniemi suunnistuksessa, jonne menimme koko perhe suunnistusseuramme yhteiskyydillä. Heti aamupäivällä oli lasten suunnistukset aina 5 vuotiaiden saattajasarjoista 16 vuotiaiden sarjoihin asti. Radat kulkivat Särkänniemen alueella laitteiden seassa ja vauhti oli aikamoista :) Itse olin meidän kesällä 6 vuotta täyttävää saattamassa ja lämmin tuli perässä juostessa. Kisan jälkeen luvassa oli kieppumista laitteissa 6 tunnin ajan, huhhuh! Kummasti sitä vanhemmiten pää ei oikein meinaa pysyä mukana, mutta rohkeaa pitää esittää lapsille. Mukavaa silti oli ja tuntui ettei lapset väsyisi ollenkaan :D
Lähdön tunnelmaa Särkänniemi suunnistuksessa.
Sunnuntaina sai onneksi taas pitkästä aikaa nukkua pitkään ilman kellon herätystä. Ehdin aamusta hiukan rapsutella pihaakin ennen kuin pakkasin taas kimpsuni ja kurvasin Alavudelle. Luvassa oli suunnistuksen SM-keskimatka, ryhmä2. Tarkoittaa siis meitä pääsarjoja vanhempia suunnistajia. "Veteraani"-sarjoihin pääsee sinä vuonna kun täyttää 35 vuotta. Vanhimmat sarjat olivat 85 vuotiaille :)
Oli todella lämmin ja lauantain pohjoistuuli oli kääntynyt etelään. Kilpailukeskuksessa leijui hento tomupilvi. Numerolapun haku, emit-kortin numeron tarkistus, kengät jalkaan, bansku suuhun ja hörpyt vettä. Lähtöpaikalle rauhallista kävelyä, sillä hirveästi ei viitsinyt juoksennella, kun suu kuivui heti. Jännitti taas.
Aamupäivän karsinnat läpikäyneiltä kuulin, että metsässä sai olla tarkkana, ei olisi ihan helpoimmasta päästä oleva maasto. Okei, siis nyt pitää vaan keskittyä suunnistamaan eikä antaa vauhdin lähteä keulimaan. Heti ekalle rastille lähti vanhan hakkuuaukon yli ja sai hyppiä ja loikkia risujen yli. Oli todella kuuma! Rasti löytyi helposti, toinenkin vain hiukan kaartaen oikealta. Hyvä alku :) Tein yhden pitemmän polku reitinvalinnan että sain purkaa juoksuhalujani ja onneksi sen jälkeen sain noukittua rastin oikein nätisti. Taas mentiin risukkojen läpi ja rastille kaartaen oikealta. Edessä parveili mua ennen lähteneitä ja se yleensä sekoittaa mun keskittymisen, mutta nyt pidin pään kylmänä ja jatkoin omaa menoani. Noustiin mäelle ja vaikka ihan joka kumparetta ja kiveä en saanut luetuksi, pääpiirteet maastosta löysin ja hitaasti suoraan rastille, jei! Sitten kolmanneksi viimeinen rasti ja pikkuisen ylhäältä rastin ohi, hitsi! Siinä oli kaksi muutakin mun sarjalaista haravoimassa rinnettä. Korjaus liike takaisin ja matka jatkui. Viimeiselle rastille puskettiin kaamean tiheikön läpi ja käsivarret saivat viimeistään nyt komeat naarmut. Maalisuoralla oli toinen kohta kun sai kunnolla juosta, muuten mentiin kyllä niin hitaasti. 
Kuva maastosta kisajärjestäjien sivuilta.
3,9 kilometrin matkalla aika oli 45min, eli hidas oli vauhti. Tuo yksi rastin ohi meno oli väliaikojen mukaan puolentoista minuutin virhe ja kun muutkin kaartelut ottaa pois, olisi aika voinut olla 3-4 minuuttia parempi. Sillä olisi päästy 10 sakin tuntumaan, nyt sijoitus oli 14 (osallistujia 31). Yön yli suoritusta pureksittuani, olen ihan tyytyväinen. Tavoitteena oli saada mahdollisimman virheetön suoritus ja useampi tupeksimis paikka olisi ollut mutta enpä tupeksinut!
Suunnistus viikonlopun saldona oli hyvä mieli, kokemusta taas rikkaampi ja arka niska ja kasvot. Aivan huomaamatta aurinko otti kalpeille kasvoille ja nyt sitä sitten kärvistellään rapuna. No toivottavasti muuttuu rusketukseksi eikä kuoriudu kohta pois.

~Eija~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti